TOP 5 přestupů afrických hráčů v letním přestupovém období 2014

TOP 5 přestupů afrických hráčů v letním přestupovém období 2014

Africký kontinent je pravidelným zásobovatelem kvalitních evropských soutěží. Téměř každý velkoklub má ve svém kádru minimálně jednoho afrického hráče. Koneckonců výjimkou není ani česká nejvyšší soutěž. Náš článek přináší souhrn pěti nejlepších přestupů afrických hráčů, které se odehrály v letním přestupovém období.

5 evropských taháků víkendu, které si nesmíte nechat ujít

5) Salomon Kalou (Lille – Hertha Berlín)

O jeho služby stály kluby jako Everton, Arsenal a Liverpool, Kalou si však za své další působiště zvolil německou nejvyšší soutěž. Po vypadnutí Lille z bojů o Ligu mistrů se reprezentant Pobřeží slonoviny rozhodl vyměnit sever Francie za hlavní město Německa – bude působit v Hertě Berlín. Bývalému hráči Chelsea se nedostává respektu, jaký by si zasloužil. Kalou je pro 11. tým minulého ročníku Bundesligy výraznou posilou. Může nastupovat na obou krajích zálohy, v jejím středu či v útoku. Kalou je teprve 29letým hráčem a rozhodně má co nabídnout. Ve svých dvou minulých sezónách v dresu Lille dokázal dohromady dát 30 branek.

[break]
Hazarduje Bayern? Německý supertalent je stále bez smlouvy

4) Alex Song (Barcelona – West Ham)

Poslední dobou už bylo celkem jasné, že se Alex Song v Barceloně neprosadí. Nedostatek herní praxe byl velmi smutnou realitou pro hráče, který ve své poslední sezóně v Arsenalu předváděl velice solidní výkony. Pokud se trenérovi Kladivářů podaří restartovat Songa, mohou se fanoušci klubu těšit na velice kvalitního středopolaře. Není zde žádná garance úspěchu, Songova herní praxe prakticky neexistuje. Na druhou stranu má Big Sam velmi dobré zkušenosti s hráči, kteří se v jiných klubech nedokázali naplno prosadit. Podaří se mu to i v případě kamerunského reprezentanta?

[break]
Nejlepších 5 zahraničních hráčů v nedávné historii Sparty

3) Samuel Eto´o (Everton)

Evertonský klub čeká velmi zajímavý ročník. Klub z Merseyside se opět probojoval do Evropské ligy. Pokud k tomu přidáte fakt, že na vítěze této pohárové soutěže čeká místo v Lize mistrů, má Everton o motivaci postaráno. Roberto Martinez začíná v klubu svůj druhý rok a ambice jsou veliké. Proto se klub rozhodl angažovat útočníka světové reputace – do klubu přišel Samuel Eto´o, jenž by měl klubu pomoci v naplnění vysokých ambic. Kamerunský útočník s sebou přináší čich na góly, což předvedl ve svém debutu proti Chelsea. Jeho zkušenostem se nemůže nikdo v Evertonu vyrovnat. Eto´o je už možná za zenitem své výkonnosti, pravdou však zůstává, že se i nadále jedná o velice nebezpečného útočníka. V minulé sezóně Premier League skóroval celkem v 16 případech.

[break]
5 nových hvězd PL, které nelze o víkendu přehlédnout

2) Serge Aurier (Toulouse - PSG)

Pravý obránce byl spojován s odchodem do Arsenalu. Aurier zvolil setrvání v zemi galského kohouta, když odešel hostovat do Paris Saint-Germain. Reprezentant Pobřeží slonoviny je považován za jeden z největších talentů současného fotbalu. Ve svém novém působišti by měl nahradit současného pravého beka Jalleta. Dle statistik z minulého ročníku měl Aurier více asistencí, obranných zákroků a centrů než jeho zmíněný konkurent. Bývalému hráči Toulouse je pouhých 21 let, ale už teď je jedním z nejlepších afrických obránců.

[break]
Nejlepší střídající žolík v Evropě? Morata z Juventusu!

1) Mehdi Benatia (AS Řím - Bayern Mnichov)

Serge Aurier je bezesporu velmi dobrým hráčem, ale i on má prostor ke zlepšení. Zato Mehdi Benatia je už kompletním hráčem a na své pozici středního obránce patří k nejlepším na světě. Pep Guardiola moc dobře ví, proč za marockého reprezentanta zaplatit 20 miliónů liber. Benatia svému novému zaměstnavateli přispěje konsistentními, vyrovnanými a houževnatými výkony. Musí se však vyvarovat výpadkům, které čekají na hráče, jež se zúčastňují Afrického poháru národů. Maroko je pořadatelskou zemí a Benatia bude určitě chtít získat cennou trofej v domácím prostředí.

Protekce hráčů v Realu? Musel proto Di María odejít?