Deset nejlepších klubů za rok 2014!

Deset nejlepších klubů za rok 2014!

Konec roku se velmi rychle přibližuje, což nám dává právo bilancovat. V nadcházejícím článku si představíme deset nejúspěšnějších týmu v tomto kalendářním roce. Pro hodnocení jsme si vybrali bodové hodnocení FIFA.

Sparťané chtějí návrat Tomáše Rosického!

10. Arsenal - 10 130 bodů

Možná poněkud překvapivý člen první desítky nejlepších klubů tohoto roku. Nesmíme však zapomenout, že do roku 2014 vstoupili Gunners jako lídři tabulky a vydrželi tam až do února. V květnu vyhráli FA Cup a v Lize mistrů si rovněž připsali několik důležitých vítězství. Momentálně jsou v žebříčku na desátém místě. V tomto roce získal Arsenal 64 bodů, což není marné.

[break]
Léto 2015 a sestava Bílého baletu: Jaké nastanou změny?

9. Sevilla - 10 462 bodů

Španělský celek dokázal v květnu vyhrát minulý ročník Evropské ligy. Úspěch z minulé sezóny se částečně přelil i do té další. Sevilla je na šesté pozici se ztrátou devíti bodů na vedoucí Real. S přihlédnutím ke klubovému rozpočtu se jedná o velice solidní počin. Rok 2014 znamenal zisk 64 bodů.

[break]
Sparta Praha šampion, Červenobílá síla, Baník, p.čo a Klokani bojují

8. PSG - 10 589 bodů

Pařížský klub v tomto roce opět dominoval na francouzské scéně. Klub dokázal vyhrát ligu, pohár a superpohár. Momentálně se Blancovi svěřenci nacházejí na třetím místě za Marseille a Lyonem. V minulé sezóně dal Zlatan 41 gólů. V té probíhající zatím pouze pět. Přesto PSG v tomto roce získalo skvělých 86 bodů.

[break]
10 mladíků, kteří chtějí navázat na výkony svých slavných otců

7. Chelsea - 11 039 bodů

Momentálně vedoucí tým anglické ligy si zde své místo zcela určitě zaslouží. Svému umístění vděčí za skvělý start do nového ročníku Premier League, kde Mourinhovi svěřenci byli dlouho neporaženi. Během roku získali 84 bodů a dostali se do semifinále Ligy mistrů.

[break]
Nejlepší jedenáctka Premier League roku 2014

6. Juventus - 11 143 bodů

Stará dáme momentálně dominuje italské kopané, o čemž svědčí tři mistrovské tituly v řadě. Bianconeri mají nakročeno ke zisku čtvrtého scudetta. Největším konkurentem je dotírající AS Řím. Juve získalo v tomto roce neuvěřitelných 95 bodů. Klub se mimo jiné dostal do semifinále Evropské ligy.

[break]
Tři obránci, které by Mourinho měl přivést na Stamford Bridge

5. Benfica - 11 177 bodů

V současné době nejlepší portugalský klub. Dvakrát po sobě se dokázal dostat do finále Evropské ligy. Vyhrát ji však Portugalci ani jednou nedokázali. V Portugalsku se Benfice podařil získat treble. Hráči se mohou chlubit ziskem 78 bodů.

[break]
Sedmero barcelonských hvězdiček, které nás v příštím roce ohromí

4. Barcelona - 14 422

Španělský gigant je až na čtvrtém místě, což může být pro někoho překvapivé. Rok 2014 si v Barceloně moc připomínat nebudou. Poprvé od roku 2007 nezískali ani jednu cennou trofej. V lize skončili na druhém místě za Atlétikem. Klub prochází postupnou přestavbou. V tomto roce Katalánci získali 78 bodů.

[break]
Pět přestupů Wengera, které si za rámeček rozhodně nedá

3. Atlétiko Madrid - 14 705 bodů

Španělský mistr prožil sezónu snů. Diego Simeone se svým týmem dokázal vyhrát La ligu po více než dvaceti letech. Klub se navíc dokázal probojovat do finále Champions League, kde podlehl Realu. Atlétiko získalo fantastických 81 bodů.

[break]
Nejlepší brankáři bundesligy? Drobný má v Německu respekt

2. Bayern Mnichov - 14 813 bodů

Jeden z nejlepších klubů této sluneční soustavy. Mnichovská dominance německému fotbalu pokračovala i v roce 2014. Klub dokázal nastřádat 89 bodů. Klub vyhrál ligu i pohár a dostal se do semifinále Ligy mistrů. Dominance v Bundeslize asi jen tak neskončí. Na druhý Wolfsburg má Bayern náskok 11 bodů.

[break]
Přestupové novinky z tábora Juventusu Turín

1. Real Madrid - 20 082 bodů

Bílý balet vyhrál s přehledem. Absolutně nejlepší tým tohoto roku. O tom není pochyb. Carlo Ancelotti dovedl svůj tým k jubilejnímu desátému vítězství v Champions League. Ligu sice nevyhráli, ale dokázali získat španělský pohár. Cristiano Ronaldo prožívá nejlepší rok kariéry, což se projevuje na výsledcích královského klubu, který je prostě k neporažení.

Podaný to na šanci od Sparty nevidí. Půjde opět do zahraničí?