Noví, potenciální reprezentanti hrdého Albionu pro rok 2015

Noví, potenciální reprezentanti hrdého Albionu pro rok 2015

Anglická fotbalová veřejnost požaduje po minulých neúspěších na velkých turnajích přísun nových, neokoukaných tváří. V anglickém případě je to obzvlášť složité, protože domácí liga je plná kvalitních legionářů, kteří stojí v cestě mladým anglickým talentům. Přesto se v Premier League najde několik anglických nadějí, které by se v roce 2015 mohly podívat do reprezentačního týmu.

Deset překvapivě málo placených hráčů, kteří by si zasloužili lepší ohodnocení

10. Eric Dier - Tottenham

20letý střední obránce z White Har Lane započal svoji kariéru netradičně. Jako rodilý Angličan se fotbalově rozvíjel ve Sportingu Lisabon, odkud před startem sezóny přestoupil za 5 milionů euro do týmu Spurs. V dosavadním průběhu PL naskočil do devíti zápasů a dal dva góly. Většinou zaskakuje za Naughtona s Walkerem.

[break]
Nejkvalitnější světová XI v ročníku 2019/2020?

9. Rolando Aarons - Newcastle

Rodilý Jamajčan by dle vlastních v budoucnosti raději reprezentoval Anglii. V tomto ročníku anglické ligy odehrál pouze 109 ligových minut, ale stihl dát dva góly. Za 16 minut proti Crystal Palace stihl dát gól, nastřelit tyč a přihrát na Williamsonovu branku. 19letá vyrůstající hvězdička je zmítána zraněními, což v jeho věku není dobré.

[break]
Kterých pět hvězd musí změnit v lednu angažmá?

8. Kieran Trippier - Burnley

Pravý bek Burnley byl pevnou součásti kádru, který si vykopal postup do prestižní Premier League. V nejvyšší soutěži si rovněž vede obstojně. Trippier byl v minulosti dvakrát členem All Star výběru druhé nejvyšší anglické soutěže. 24letá bek by v první lize mohl vydržet i po případném sestupu Bunrley. Trippier byl členem všech mládežnických reprezentací.

[break]
Pět alternativ pro Wengera, když nevyjde Cavani

7. Jack Colback - Newcastle

Hráč od kterého se moc nečekalo a dokáže překvapit. 25letý obránce či defenzivní záložník je pevnou součástí lepšícího se týmu Magpies. Colback ve svém věku nepatří mezi nejvíce opěvované hráče, které by fanoušci chtěli v národním týmu. Přesto určitou šanci má. Anglii trpí nedostatkem kvalitních středopolarů.

[break]
Arsenal a lednový přestupní termín? Co se bude dít?

6. Aaron Cresswell - West Ham

Kladivářům se před touto sezónou povedlo několik velmi dobrých přestupů. Cresswelův příchod z Ipswiche patří mezi ně. 25letý levý obránce je pevnou součástí dobře fungujícího týmu Hammers. Cresswell si v 18 zápasech připsal jeden gól a dvě asistence. Bek West Hamu by v národním týmu mohl být třetím v pořadí za Bainesem a Shawem.

[break]
Ideální XI tohoto podzimu v Eredivisii

5. Danny Rose - Tottenham

V Roseově případě je zarážející, že si ještě nevysloužil jediný start za reprezentaci. Byl vždy ve stínu Colea, Bridge či Bainese. Levý bek Spurs podává spolehlivé výkony. Po sérii hostování v jiných klubech se z něj konečně stal hotový hráč, jenž by měl dostat od Hodgsona šanci.

[break]
Pět koučů, kteří mají na svém kontě nejvíce startů v 1. české lize

4. Harry Kane - Tottenham

Další zástupce Spurs. Kane zažívá životní sezónu. 21letý útočník už dal 13 gólů ve 22 soutěžních zápasech. Jedná se o jedno z největších překvapení letošní sezóny. Kane je převážně v roli náhradníka, protože přednost dostávají drahé posily Adebayor a Soldado. Jeho výkony však nejsou o nic horší a momentálně je to nejlepší útočník na White Hart Lane.

[break]
Nejlepší střelci české ligy za uplynulý kalendářní rok

3. Ryan Shawcross - Stoke

Zkušený 27letý stoper patří dlouhá léta mezi opory zadních řad Potters. Shawcross odehrál 16 minut přáteláku proti Švédsku v roce 2012. Přesto byl hráč Stoke u tří gólů Zlatana Ibrahimoviče. Započal už pátou sezónu jako kapitán Stoke a na kontě má více než 200 ligových zápasů. Je překvapením, že v reprezentaci nedostal více příležitostí.

[break]
Jaké vitizky nosí letos naše reprezentační výběry?

2. Charlie Austin - QPR

Jeden z největších objevů probíhajícího ročníku Premier League. Austin umí střílet góly. V předchozích třech sezónách v Championship dal dohromady 59 gólů. Tuto bilanci úspěšně rozšiřuje i v Premier League. Momentálně má na kontě 12 branek a dvě asistence. Povolání do národního týmu musí zákonitě přijít.

[break]
Rodgers se Balotelliho zbavit nechce, asi ještě nemá dost...

1. Saido Berahino - WBA

Raketa začátku tohoto ročníku. Poté přišel menší úpadek formy. Přesto je Berahino jednou z největších nadějí anglického fotbalu. Rodák z Burundi už dal sedm gólů a West Brom mu začíná být příliš malý. Velký zájem o něj má Tottenham. 21letý útočník na svůj první start za reprezentaci stále čeká. Přijde už brzy?

Suárez: Hrát s Messim a Neymarem je ve finále tak snadné