Šest nejhezčích branek Liverpoolu za rok 2014

Šest nejhezčích branek Liverpoolu za rok 2014

[tag]OBSAHUJE VIDEO[/tag] Nový rok už nás minul stejně jako všech dvanáct měsíců roku 2014. Když se ohlédneme za nejsledovanější soutěží světa, kterou Premier League bezesporu je, byli jsme svědky mnoha překvapivých momentů a krásných branek. Zaměřme se v tomto článku na věhlasný Liverpool, který podzim nezastihl zrovna v zářné formě, ale i tak nám tento slavný anglický klub nabídl hned několik parádních gólů, které měly na svědomí ty největší hvězdy. Připomeňme si těch šest nejhezčích.

Přirovnávají ho k Müllerovi. Bude dávat góly i na Moravě?

6. Luis Suárez



Tento zásah patří zcela jistě k nejlepším zásahům tohoto uruguayského kanonýra v dresu Reds. Byla to úžasná demonstrace jeho kvality, za kterou si vysloužil v minulé sezóně korunku krále střelců celé soutěže a ještě lepší angažmá v Barceloně. Na Nový rok sehrál Liverpool ligové utkání s Hull City a při standardní situaci se Suárez blýskl parádní trefou.


[break]
V Liverpoolu se ani nedutá, Gerrard se chystá oznámit odchod

5. Daniel Sturridge



Tentýž měsíc si vedl bravurně i druhý kanonýr Liverpoolu, který se však celý podzim potýká se zraněním, na kterém strádá celý tým. 28. ledna si Sturridge v utkání s Evertonem nadběhl na centr za obranu a krásným přehozením brankáře hostů se na domácím stadiónu Anfield nemýlil. Publikum zářilo nadšením, o to více, když jejich milovaný klub zvítězil v tomto derby 4:0.


[break]
Barcelonská revoluce v tradičním designu dresů?

4. Philippe Couthinho



Velmi očekávané utkání proběhlo v dubnu mezi Liverpoolem a Manchesterem City, kdy oba celky bojovaly o vytoužený titul v Premier League. Napětí na Anfieldu by se dalo krájet, a to vše k výročí 25 let od katastrofy v Hillsborough. Reds v tomto změření sil vzešli jako vítězové a třešničkou na dortu byla branka Couthinha, který po špatně odkopnutém autovém vhazování z otočky propálil brankáře soupeře.


[break]
Devět historicky nejúspěšnějších evropských klubů

3. Raheem Sterling



Nadcházející víkend patřil anglickému reprezentantovi s jamajskými kořeny Raheemu Sterlingovi, ze kterého se klube stále větší a větší hvězda celosvětového fotbalu. Mladičký záložník po sérii přihrávek převzal ve středu hřiště odpovědnost sám na sebe a mezi obránci propálil puklici, na kterou brankář Norwich neměl šanci.


[break]
Ani Miranda, ani Thiago Silva. Poprvé se raduje Neymar

2. Alberto Moreno



Levý obránce Alberto Moreno se v srpnu blýskl na White Hart Lane, kde Liverpool vyloupil Tottenham. Bývalý hráč Sevilly obral na půlce soupeře o balón a vyrazil směrem k brance „kohoutů“ kde se mu podařilo i úspěšně zakončit. Přispěl tak v výhře 3:0 a dokázal, že jeho příchod na ostrovy byl jeden z lepších, který v létě Brendan Rodgers provedl.


[break]
Šestice mladíčků Chelsea, jež se mohou prosadit do prvního týmu

1.Steven Gerrard



Zklamání Liverpoolu z vyřazení v Lize mistrů už ve skupině je značné, přesto si fanoušci budou pamatovat trefu jejich kapitána stevena Gerrarda v utkání s Basilejí z prosince tohoto roku. Reds nakonec vypadli na úkor švýcarského mistra po domácí remíze, ikona klubu však nádhernou střelou propálila bezmocného českého brankáře Tomáše Vaclíka.


Video: Blues dostali pětku, Arsenal padl, Reds nepomohly ani penalty