Rosický a další aneb pět nejhezčích branek Arsenalu za rok 2014

Rosický a další aneb pět nejhezčích branek Arsenalu za rok 2014

[tag]OBSAHUJE VIDEO[/tag] I kanonýři z Emirates mají za sebou další rok plný fotbalového napětí a krásných okamžiků, které střídá i zklamání. Na titul v Premier League to opět příliš nevypadá, ale triumf v FA Cupu alespoň trochu ukojil hladové publikum v Londýně. I přes nepřízeň výsledkovou zde však nalezneme hned několik parádních tref, ve kterých svěřenci Arsena Wengera zaujali nejen své příznivce. Přibližme si hned pět z nich.

Přirovnávají ho k Müllerovi. Bude dávat góly i na Moravě?

5. Olivier Giroud



Přestože francouzský reprezentační kanonýr ve službách Arsenalu nedokázal zabránit listopadové porážce od Manchesteru United, blýskl se skvělou trefou v páté minutě nastavení, kdy míč z vápna putoval do středu hřiště, jenže se obratem do něho vrátil a právě Giroud se v něm objevil před brankářem, kterého bezproblémově pokořil. Podobně se mezi střelce zapsal i v dubnovém utkání s West Hamem.


[break]
V Liverpoolu se ani nedutá, Gerrard se chystá oznámit odchod

4. Tomáš Rosický



Možná nejvíce vybojovaný výsledek Arsenalu minulého roku, o to sladší, když vznikl s městským rivalem z Tottenhamem. Český reprezentační kapitán Tomáš Rosický prokázal své kvality, když v březnu rozradostnil příznivce Gunners parádní trefou, když s míčem od půlky směřoval k brance kohoutů, se štěstím si míč narazil se spoluhráčem a pak přesně zakončil.


[break]
Barcelonská revoluce v tradičním designu dresů?

3. Santi Cazrola



Třicetiletý španělský záložník Santi Cazorla prokázal svou sílu na míči při standardních situacích i ve finále FA Cupu proti Hull City, když propálil bezmocného brankáře soupeře. Gunners tak slavili po dlouhých deseti letech zisk trofeje a právě tento Španěl byl u toho. Ta trefa měla vskutku oči.


[break]
Devět historicky nejúspěšnějších evropských klubů

2. Alexix Sánchez



Chilský reprezentační kanonýr Alexis Sánchez je milován fanoušky Gunners a nepochybně se jedná o nejlepší letní tah Arsena Wengera, když ho v létě přivedl na Emirates z Barcelony za 35 milionů liber. Jeho patnáct podzimních tref drží Arsenal, tam kde v současné době je, a na jeho branky je radost pohledět. Takto se v září trefil proti Manchesteru City, za což si na ostrovech vysloužil cenu za trefu měsíce.


[break]
Ani Miranda, ani Thiago Silva. Poprvé se raduje Neymar

1. Aaron Ramsey



Velšský reprezentační záložník se prosadil v prosinci v utkání Ligy mistrů na horké půdě tureckého klubu Galatasaray Istanbul, kde nejprve otevřel skóre hned v úvodu utkání, ale jeho branka na 3:0 byla ještě výstavnější, o to více, když byla střelena z velké vzdálenosti. Právě Ramsey rozhodl i ve finále FA Cupu o vítězství Gunners.


Video: Blues dostali pětku, Arsenal padl, Reds nepomohly ani penalty