Favorité na zisk ceny pro nejlepšího hráče světa za rok 2015

Favorité na zisk ceny pro nejlepšího hráče světa za rok 2015

Pondělní večer nám nabídl podívanou, při které se stal portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo již potřetí držitelem Zlatého míče. Svou dominanci potvrdil s přehledem, ale dokáže navázat na úspěšný rok 2014 i v tom dalším? Podívejme se na seznam největších adeptů na zisk této trofeje za rok 2015, který sestavil web goal.com. Jména v něm uvedená by neměla nikoho překvapit.

Rivalita se nezapřela. Jak v anketě volili Ronaldo a Messi?

Yaya Touré


Velká opora reprezentace Pobřeží slonoviny by měla své zemi pomoci i na blížícím se Africkém poháru národů. Záložník Manchesteru City získal již čtyřikrát ocenění Nejlepší africký fotbalista roku a rozhodně nechce zůstat jen u toho. S Citizens se snaží obhájit titul v Premier League a ambice má rozhodně i v Lize mistrů.

[break]
Nový Neymar a další brazilské hvězdy, které mohou přestoupit do Evropy

Alexis Sánchez


Barcelona si možná rve všechny své vlasy, když vidí, jak tento chilský reprezentační záložník válí na Emirates. Wengerovi už zařídil tolik branek, že díky němu můžou Gunners pomýšlet i další rok na Ligu mistrů a hlasitě se hlásí i korunku krále střelců na Ostrovech. Pokud by se mu i nadále dařilo v Premier League a Lize mistrů, posledním krokem by bylo dobré umístění na Copa America.

[break]
Proč by měla jednička United na minutu odmítnout hvězdný Real?

James Rodríguez


Jeho sláva stoupá každým dnem. Už v Monaku o sobě dával citelně vědět a říkal si o lepší angažmá, které přišlo až pro brilantním nástupu na světovém šampionátu v Brazílii, kde se stal dokonce králem střelců. U „Bílého baletu“ možná zatím stále stojí ve stínu Cristiana Ronalda, ale rozhodně má potenciál z něj vystoupit a poukázat na své individuální kvality. Letos před ním stojí možnost vybojovat si slávu hned na více frontách.

[break]
Šest podivuhodných statistik, které překvapí celý svět

Arjen Robben


Gazela nizozemské reprezentace táhla „Oranjes“ celý šampionát v Jižní Americe, kde se i díky jeho přičinění nakonec radovali ze třetího místa. V Bayernu Mnichov patří mezi stavební pilíře základní sestavy a úspěchy v Lize mistrů nejsou samozřejmě pro něj nic cizího. Pokud by navázal na výkony z minulého roku a pobral několik trofejí, měl by se objevit minimálně v nejlepší trojce. Za svou dlouholetou práci si to rozhodně zaslouží.

[break]
Historicky největší odchody z Premier League do La Ligy

Paul Pogba


Jednadvacetiletý francouzský reprezentant patří k největším talentům současného fotbalu. Je možné, že se v Juventusu již dlouho neohřeje, neboť po něm pošilhávají největší giganti starého kontinentu a nabídky za jeho služby nejsou zrovna při zemi. Pokud by měl pomýšlet na tuto cenu, Serii A by musel opustit a zkusit štěstí jinde. Rozhodně má ale velký příslib do budoucna a bude patřit k největším tahounům své reprezentace na ME 2016 v jeho rodné Francii.

[break]
Šest nejspornějších fotbalových dresů, které otřásly světem

Neymar


Brazilský kapitán patří nejen k hvězdám Barcelony, ale i reprezentace své země. V jeho mládí již patří ke klíčovým hráčům „kanárků“, kteří při jeho absenci v semifinále dostali řádný nášup od Němců. Letos by však rád získal trofej Copa America a pozadu by nechtěl být ani v katalánském velkoklubu. Má ještě mnohé před sebou, třeba i ocenění Zlatý míč.

[break]
Kdo stojí 27,5 miliardy? Žebříček hráčů s největší výstupní klauzulí!

Manuel Neuer


Německý reprezentační brankář patří k unikátům ve svém oboru. Ve svém prostoru příliš nepostojí a často si v Bayernu hraje spíše na posledního hráče v poli. Letos vyhrál titul v Bundeslize i mistrovství světa, i tak mu ocenění pro nejlepšího hráče uniklo. Se třetím místem by se nemusel spokojit, ale brankář to má v této anketě vždy těžké. Rozhodně je to ale největší adept, který by se mohl postavit po bok legendárního Lva Jašina.

[break]
Vrba: Na Hušbauera ve velmi nároční lize jsem zvědavý

Lionel Messi


Argentinský ostrostřelec už ví, jak pocit úspěchu v této anketě chutí. Pokud by se mu podařilo vyhrát La Ligu i Ligu mistrů a přidat k tomu triumf i v Copa America, nemusel by letos vyjít naprázdno. V Barceloně patří k největším kanonýrům, ale v cestě mu stojí Cristiano Ronaldo, který v rozjeté sezóně zažívá velký brankový apetit. Jejich společný souboj trvá již několik let a letos tomu nebude zřejmě jinak.

[break]
Šok: Real přijal nabídku na Balea ve výši 117 milionů liber

Eden Hazard


Má největší předpoklady narušit současnou hierarchii, která je již několik let nastolena. Hvězdný belgický záložník pod vedením José Mourinha jenom zraje a v Chelsea bude chtít získat nejen titul v Premier League, ale i uspět v Lize mistrů. Pokud by se štěstí přiklonilo na jeho stranu, stal by se prvním držitelem Zlatého míče své země.

[break]
Špion/udavač v řadách Barcelony?

Cristiano Ronaldo


V současné době působí jako neporazitelný velikán na hráčském nebi. Portugalský kanonýr možná nedosáhne nikdy úspěchu v národních barvách, v Realu Madrid však má šanci dosáhnout na vše, co se mu naskytne. Nemálo trofejí již ve své sbírce má a jako ambiciózní hráč se netají tím, že by se chtěl stát nejlepším hráčem historie. Jeho schopnosti nastavily laťku dosti vysoko, a pokud si formu udrží, budou to mít jeho soupeři velmi těžké.

Skvělí hráči, kteří unikli hrobníkovi z lopaty