Nejchytřejší hostování léta 2014

Nejchytřejší hostování léta 2014

Vítejte v našem krátkém souhrnu nejchytřejších hostování, která proběhla během letošního léta. Nejdůležitějším výběrovým kritériem byla chytrost přestupu. Dalšími faktory byla kvalita hráče a hráčova aktuální výkonnost v novém klubu. Aplikováním těchto kritérií nám vyšla následující šestice hráčů. Souhlasíte s naším výběrem? Které hostující hráče byste zvolili vy?

Barca, Real, BVB či United? Koho 15letý supertalent zvolí?

Cristian Tello, Barcelona - FC Porto

Třiadvacetiletý španělský pravý křídelník bude díky své velké rychlosti vždy v centru zájmu velkých evropských klubů. Musí však ještě zapracovat na preciznější koncovce a tvůrčích schopnostech. Poté má velkou šanci se stát jedním z nejlepších evropských hráčů. Prozatím však zahazuje mnoho šancí a zbytečně moc dribluje. Jeho jedinou ofenzivní zbraní je jeho rychlost. Tello ještě není kompletních fotbalistou, a proto si ho na hostování vzalo portugalské Porto.

[break]
Jak by vypadal samostatný národní tým Moravy?

Alex Song, Barcelona - West Ham

Kariéra 27letého středopolaře se po přestupu z Arsenalu do Barcelony poněkud pozastavila. Kamerunec v Katalánsku nastupoval velice sporadicky. V jeho nejlepší sezóně v Arsenalu si připsal 11 asistencí. Song pravděpodobně lituje dvou let strávených ve Španělsku, stejně jako Alexander Hleb. Místo lehko získaných peněz sezením na lavičce náhradníků se Song rozhodl tvrdě dřít v dresu Hammers. V klubu je údajně velice spokojen. Kladiváři jsou na solidním 7. místě ligové tabulky.

[break]
Jak bude vypadat hvězdná sestava City po zimních nákupech?

Frank Lampard, New York City - Manchester City

Legenda Chelsea byla z kádru Blues vyřazena a chystala se na angažmá v severoamerické MLS v týmu New Yorku. Poté přišlo šokující rozhodnutí hostovat v kádru Citizens. 36letý ofenzivní záložník dokázal v zápase proti svému bývalému klubu srovnat na konečných 1:1. Jde o významný okamžik v jeho kariéře. City si jeho krátkého angažmá musejí velice považovat. Ve čtyřech zápasech dal dva góly.

[break]
Skvělé, pane Vrbo! Ale ten Čech by měl jít z brány ven!

Radamel Falcao, Monako - Manchester United

Kolumbijský super střelec nyní operuje na OldTrafford. Když se Kolumbijec přesunul na OldTrafford, nikdo neočekával, že jeho největší devízou budou gólové přihrávky. Do Anglie přišel s reputací jednoho z nejlepších zakončovatelů na světě. Svého prvního gólů se dočkal v zápase proti Evertonu. Přesto je zjevné, že mu Van Gaal naordinoval jinou úlohu na hřišti, než na jakou byl doposud zvyklý. A přizpůsobil se opravdu dobře. Stal se jedním z playmakerů United. Jednoroční hostování obsahuje opci na trvalý přestup v hodnotě 43,5 milionů liber.

[break]
Iniesta upřednostněn před Pirlem, Ribérym, Tourém i Henrym

Javier “Chicharito” Hernández, Manchester United - Real Madrid

Mexický útočník se v kádru Manchesteru United stal nepotřebným, čehož okamžitě využil Carlo Ancelotti, jenž potřeboval do klubu přivést konkurenci na místo Karima Benzemi. A volba to byla výborná. Chicharito jde ve stopách Huga Sancheze, který za klub nastřílel 208 gólů. Pro prezidenta klubu Peréze to je i chytrý marketingový tah. Hernández je na obalu mexické verze hry FIFA 15. Peréz rovněž předsedá mexické ropné společnosti PetroleosMexicanos. Angažovat hráče mexické národnosti pro něj bylo velmi chytrým tahem.

[break]
Permanentka na Arsenal? Dvacetkrát dražší než na Bayern či Barcu!

Toby Alderweireld, Atlétiko Madrid - Southampton

Southampton i po výprodeji hráčů v lize září. Za svůj úspěch vděčí své kvalitní a chytré přestupové politice. Hostování belgického obránce je dobrým příkladem této politiky. Ve španělské lize nedostával příležitost a rozhodl se pro angažmá v ještě náročnější lize. Klub z jihu Anglie chytře prodal DejanaLovrena do Liverpoolu a na jeho místo dočasně přivedl Alderweirelda, což je velmi zkušený střední obránce s 37 reprezentačními starty. Ve svých třech ligových zápasech zaznamenal 100% statistiku v odebírání míčů.