Deset nejlepších stoperů Premier League v sezóně 2014/2015

Deset nejlepších stoperů Premier League v sezóně 2014/2015

Pro úspěch týmu nejsou důležití pouze ti, kteří góly střílí, ale také ti, kteří jim zabraňují a řídí celou defenzívu. Podíváte se spolu s námi na nejlepší střední obránce v nejvyšší anglické soutěži, která už je v plném proudu? Specializovaný server CaughtOffside vybral těchto deset jmen, která by v případě nutné změny dresu neměla problém najít angažmá, protože jsou na svém postu stále velmi platná.

United, Liverpool či Arsenal nejsou lepší než Southampton?

10. Martin Škrtel, Liverpool

Fanoušci Reds, kteří zatím nemají až tolik důvodů k radosti, možná s touto volbou nemusí souhlasit, ale bývalý hráč Zenitu Petrohrad je slušný střední obránce, který jen potřebuje lepší podporu. Devětadvacetiletý bek už působí na Anfield Road od ledna 2007.

9. Curtis Davies, Hull City

Londýnský rodák sice nikdy nehrál za velkoklub, ale křivé slovo proti němu nemohly mít ani celky Luton Town, West Bromwich Albion, Aston Villa, Leicester City nebo Birmingham. Aktuálně působí druhou sezónu v dresu Tigrů z Hullu City. Od svého příchodu na stadion Kingston Communications vynechal pouze jeden ligový zápas.

[break]
8. Winston Reid, West Ham United

Šestadvacetiletý bek je sice z nefotbalového Nového Zélandu, ovšem v londýnském West Hamu United už je oporou a jednou z klíčových defenzivních postav několik let. A to tak výrazně, že je bývalý hráč dánského Midtjyllandu spojován s některými velkými kluby.

7. Jan Vertonghen, Tottenham Hotspur

Sedmadvacetiletý člen zlaté belgické generace sice v Tottenhamu neodehrál všechno, ale nemusí to být chyba bývalé opory Ajaxu, nýbrž manažera Mauricia Pochettina, jehož novému klubu z White Hart Lane se momentálně na ostrovech nedaří, o čemž svědčí až jedenáctá pozice.

[break]
TOP 10 největších talentů do jedenadvaceti let

6. Ron Vlaar, Aston Villa

Na světovém šampionátu v Brazílii ukázal, že je to prvotřídní hráč. Za svou Aston Villu odehrál bývalý fotbalista Feyenoordu Rotterdam kvůli zranění pouze čtyři duely a možná i proti je mužstvo z Villa Parku až ve druhé polovině tabulky, když aktuálně táhne čtyřzápasovou šňůru porážek. Také devětadvacetiletý obránce je pravidelně spojován s odchodem za lepším.

5. Phil Jones, Manchester United

Dvaadvacetiletý mladík si na Old Trafford momentálně kroutí svou čtvrtou sezónu. Rudí ďáblové ho kupovali jako velký příslib z Blackburnu za necelých 20 milionů eur v létě roku 2011 a ačkoliv neodehrál v letošní sezóně úplně všechno, Louis van Gaal s ním počítá. To vše i přesto, že má smůlu na zranění. Jen v tomto ročníku už chyběl svému zaměstnavateli necelých šest týdnů.

[break]
Nejlepší přestupy historie z Ligue 1 do Premier League

4. Laurent Koscielny, Arsenal

Zatímco forma Pera Mertesackera výrazně klesla, jeho partner ve stoperské dvojici dělá nadále dojem a Arséne Wenger ho bude chtít mít po zranění co nejrychleji zpátky. Je-li totiž francouzský reprezentant s minulostí v Guingampu, Tours či Lorient zdravý, místo v sestavě Kanonýrů má téměř jisté.

3. Gary Cahill, Chelsea

Když byl Tomáš Kalas v Show Jana Krause, za nejlepšího defenzivního hráče Chelsea označil právě Gary Cahilla a za pravdu mu dalo také vedení Premier League, které ho jmenovalo do ideální jedenáctky soutěže. Blues jsou prvním opravdovým velkoklubem, za který osmadvacetiletý rodák ze Sheffieldu po svých štacích v Aston Ville či Boltonu hraje. Letos v Premier League nevynechal ani minutu a opět je základním stavebním kamenem obranné čtveřice José Mourinha.

[break]
7 obviněných tváří ze současného úpadku Liverpoolu

2. John Terry, Chelsea

Cahill ale ještě prý není stále tak dobrý jako jeho týmový kolega a o pět let starší kapitán mužstva ze Stamford Bridge, jenž válí i ve svých třiatřiceti letech. Až jednou bývalý reprezentant Albionu se třemi anglickými tituly modré barvy opustí, pro Abramovičův klub půjde o velkou ztrátu. Jen tak brzy to však nebude, odchovanec totiž pod Mourinhem opět pookřál. To, že se jedná o žijící legendu Chelsea, snad ani nemusíme dodávat.

1. Vincent Kompany, Manchester City

Na vrcholu je respektovaný kapitán Citizens i belgické reprezentace Vincent Kompany, jenž se svého času přesunul do Premier League z bundesligového Hamburku, do kterého přišel jako mladík z Anderlechtu Brusel. Kompany hraje v úspěšné éře milionářských City velmi významnou roli a za poslední tři roky je podepsán pod dvojicí titulů. Investice v podobě 8,5 milionů eur se klubu z Etihad Stadium evidentně vyplatila.