Dechberoucí rok 2015 je za námi! Co nabídne 2016?

Dechberoucí rok 2015 je za námi! Co nabídne 2016?

Skvělý rok 2015 je minulostí. Dočkali jsme se v něm řady výjimečných událostí, ale to už je historie. Je třeba hledět do budoucnosti k novým dvanácti měsícům. Na co se tedy můžeme těšit? Ve hře je prolomení řady rekordů a dalších zajímavých událostí. Jak to vidí sportskeeda.com?

Čtvrtá zimní posila Slavie je na světě, podepsal už i Bořil

Messi získá pátý Zlatý míč

První významnou událostí v roce 2016 bude předávání Zlatého míče FIFA. Největším kandidátem na zisk prestižního ocenění je argentinský reprezentant a hvězda španělské Barcelony Lionel Messi. Opora Barcy, která loni získala treble, si brousí zuby na pátou trofej a návrat na trůn, na němž v tuto chvíli sedí Cristiano Ronaldo.
[break]

Pep Guardiola zamíří do Premier League

Úspěšný španělský trenér, jenž slavil na lavičce Barcelony i Bayernu Mnichov v létě skončí v bavorské metropoli a podle všeho si to zamíří do anglické Premier League. O jeho služby má zájem řada předních klubů. Je tedy otázkou, jestli skončí v Chelsea, v Manchesteru United nebo v Manchesteru City.
[break]Které 2 hráče chce mít Guardiola v Manchesteru v předstihu?

EURO 2016 vyhraje Francie

Z titulu na domácí půdě se na mistrovství Evropy budou radovat reprezentanti Francie. EURO bude poprvé v novém formátu, kdy se na šampionátu představí 24 týmů. Hostitelskou zemi v uplynulém roce postihla řada nepříjemností včetně teroristických útoků v Paříži či situace okolo Benzemy a Valbueny. Přesto se tým ze země galského kohouta bude radovat z triumfu.
[break]

Aubameyang opustí Dortmund

Dávat góly je ta nejtěžší práce ve fotbale. Když to někdo umí dobře, tak je za to také královsky placen a přetahují se o něj přední evropské velkokluby, stejně jako v případě Pierre-Emericka Aubameyanga z Borussie Dortmund. Zamířit by mohl do Španělska nebo do Anglie.
[break]Barca lanaří tři posily, koho si vyhlédl Luis Enrique?

Barcelona obhájí titul v Lize mistrů

Prvním týmem, kterému se podaří obhájit titul v milionářské Lize mistrů, bude Barcelona. Katalánci za sebou mají vynikající sezonu, ve které získali pět trofejí a úspěšní budou pod vedením trenéra Luise Enriqueho i nyní.
[break]

Mesut Özil zlomí rekord PL v asistencích

Dvacet. Takové číslo je v kolonce nejvyšší počet asistencí v jedné sezoně anglické Premier League a drží ho Thierry Henry v dresu Arsenalu. K pokoření této mety má však německý reprezentanta po polovině sezony hodně blízko. Už totiž přihrál na šestnáct gólů.
[break]

Rafael Benítez dostane padáka z Realu

Žádnou velkou díru do světa na lavičce bílého baletu trenér Rafael Benítez neudělá. Španělský kouč si nesedl s hráči ani s fanoušky a bude se pakovat. Nepřidala mu ani aféra z pohárového utkání, do kterého nasadil hráče, který byl v trestu a Real tak byl diskvalifikován.