Slavia si pojistila Deliho, který by tak měl v Edenu setrvat až do léta roku 2020

Slavia si pojistila Deliho, který by tak měl v Edenu setrvat až do léta roku 2020

Plány pražské Slavie neoslabovat moc stávající kádr se zatím daří. S klubem prodloužil smlouvu pětadvacetiletý obránce z Pobřeží Slonoviny Simon Deli. Ten by měl podle současného kontraktu setrvat v Edenu až do června roku 2020.

„Podepisujeme nový tříletý kontrakt, s jedním z top tří nebo dokonce nejlepším hráčem ligy. Simon je pilířem naší obrany a podpis kontraktu možná znamená vůbec největší posílení kádru. Není tajemstvím, že měl nabídky z předních západních klubů, ale já jsem rád, že upřednostnil Slavii. Těším se, že si spolu můžeme zahrát o Ligu mistrů, a mám obrovskou radost, že ten kontrakt s ním mohu podepsat,“ prohlásil spokojeně předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Simon hrál teď za reprezentaci Pobřeží slonoviny a ještě se vrací na dovolenou, k týmu se připojí další týden. Jsem rád, že se nyní může soustředit na klidný odpočinek a novou sezónu Slavie,“ pokračuje Tvrdík, který zároveň odhaluje, že kolik hráčů ze základní sestavy by mohlo klub opustit. „Základní jedenáctku, která získala mistrovský titul, opustí pouze dva hráči. Je to tým, který ukázal velkou míru odolnosti a je sehraný, což nám skýtá velkou naději v boji o Ligu mistrů a obhajobu titulu,“ dodává předseda Slavie.

„Rád bych poděkoval panu Tvrdíkovi, všem fanouškům, spoluhráčům a klubu za jejich podporu a důvěru. Je mi potěšením, že mohu pokračovat ve spolupráci se Slavií. Je to klub, který jsem vždy nosil ve svém srdci a věnoval mu sto procent svého nasazení. Měl jsem více nabídek, ale nestihl jsem je ani prostudovat, rozhodl jsem se zůstat zde. Budu se snažit, abychom společně dosáhli cílů, které jsme si vytyčili, a věřím, že nám toto spojení přinese úspěch,“ nechal se slyšet i samotný hráč Simon Deli.