Co se povedlo aneb TOP 15 nejvydařenějších hráčských přesunů v ročníku 2017/2018

Co se povedlo aneb TOP 15 nejvydařenějších hráčských přesunů v ročníku 2017/2018

Specializovaný server goal.com sestavil žebříček patnácti nejvydařenějších přestupových změn právě končícího soutěžního ročníku 2017/2018. Jeho součástí je i několik hostování s opcí na trvalý přestup.

Žádná česká změna zařazena nebyla, ovšem slovenská ano - oceněn byl přesun stopera Milana Škriniara ze Sampdorie Janov do Interu Milán, který vyšel Nerazzurri na 20 milionů eur. Střední obránce si na stadionu Giuseppe Meazzy vedl natolik dobře, že byl už v polovině kalendářního období spojován s dalším krokem do Barcelony či Manchesteru City.

Chybět nemůže ani příchod pětadvacetileté egyptské hvězdy Mohameda Salaha do Liverpoolu. Bývalý hráč Fiorentiny, Basileje, Chelsea či AS Řím si během své druhé ostrovní mise totálně podmanil celou Premier League a Reds z města Beatles navíc dotáhl až do kyjevského finále Ligy mistrů. Co vám budeme povídat, 42 milionů eur bylo velmi pěknou investicí.

V seznamu 15 nejlepších příchodů figurují i tři aktivity francouzského mistra z Parku princů, a sice Kylian Mbappé, Neymar a Dani Alves. Dobrý čich na posily měly také v Bayernu Mnichov či Manchester City. Oba vládci svých zemí mají na listu dva borce, konkrétně Jamese Rodrígueze a Niklase Süleho, respektive Kyle Walkera s Edersonem, kterého už mají movití Citizens aktuálně pojištěného až do roku 2025.

Výborné tahy se pak povedly i papírově menším adresám. Brighton (jemuž se naopak nepovedlo angažování Aleše Matějů) si pochvaluje doražení šestadvacetiletého měmeckého záložníka Pascala Grosse, který po příchodu z Ingolstadtu odehrál v Premier League všech osmatřicet utkání.

Valencii zase potěšily výkony jednadvacetiletého Portugalce s minulostí v PSG či Benfice Goncala Guedese a v PSV Eindhoven neměl problém s adaptací dvaadvacetiletý mexický útočník Hirving Lozano, jenž ve své premiérové sezoně na Starém kontinentu nastřílel v Eredivisii 17 branek.

TOP 15 nejlepších transferů v sezoně 2017/2018 dle goal.com:

Paris Saint-Germain: Kylian Mbappé, Neymar, Dani Alves
Bayern Mnichov: James Rodríguez, Niklas Süle
Manchester City: Kyle Walker, Ederson
Brighton: Pascal Gross
Olympique Lyon: Mariano Diaz
Tottenham: Davinson Sánchez
Inter Milán: Milan Škriniar
Juventus: Douglas Costa
Valencia: Goncalo Guedes
PSV Eindhoven: Hirving Lozano
Liverpool: Mohamed Salah