Falcao si nebral servítky: Nasadí sudího, který umí jen anglicky. Jeho práce byla ostudou

Falcao si nebral servítky: Nasadí sudího, který umí jen anglicky. Jeho práce byla ostudou

Kolumbie byla svému snu blízko. V závěru osmifinále dokázala vyrovnat a utkání dovedla až do penaltového rozstřelu, kde však byla Anglie šťastnějším týmem. Kapitán jihoamerické země Radamel Falcao byl po vyřazení zklamaný, ale nejvíc mu vadili výroky amerického rozhodčího Mikea Geigera.

Hvězda francouzského Monaka neměla pro sudího pochopení a velmi nevybíravě se do něj pustila. Je možné, že za své výroky dostane pokutu, ale je samozřejmé, že po vyřazení jsou emoce vyhrocené a hledá se křivda.

„Přijde mi hodně zvláštní, že na takový zápas nasadili amerického rozhodčího. Mluvil pouze anglicky, což také svědčí o jistém stranění. Pomalu se nás snažil tlačit k vlastní bráně, to mi přišlo zjevné,“ prohlásil Falcao bezprostředně po zápase novinářům na tiskové konferenci.

Kolumbie v tomto utkání obdržela šest žlutých karet, zatímco soupeř jen dvě. Anglie také ve druhé půli kopala pokutový kop po faulu Carlose Sáncheze, který Harry Kane proměnil.

„Rozhodčí v situacích 50 na 50 pískal vždycky pro Anglii a to nás hrozně podkopalo. Neposuzoval zákorky podle stejných kritérií. Je ostuda, že tohle stalo v osmifinále mistrovství světa,“ útočil Falcao po vyřazení na hlavního arbitra.