TOP 10 nejvytíženějších hráčů sezony 2017/2018?

TOP 10 nejvytíženějších hráčů sezony 2017/2018?

Nejvytíženějším hráčem uplynulého soutěžního ročníku 2017/2018 byl třicetiletý chorvatský reprezentant Ivan Rakitič, jenž se dokázal s Chorvatskem dostat až do finále světového šampionátu a s Barcelonou se radoval ze zisku LaLigy i Copa del Rey.

Bývalý záložník Basileje či Sevilly dohromady nastoupil do 71 utkání, s tím, že v LaLize odehrál 35 zápasů, v Lize mistrů byl k vidění desetkrát, osmi startů dosáhl ve Španělském poháru, dvakrát se prezentoval v národním Superpoháru a zbylých 16 klání dosáhl na mezinárodní úrovni.

Klíčovým mužem je jak pro Zlatka Daliče, tak pro Ernesta Valverdeho. "Je to nejlepší verze Ivana Rakitiče, jakou si můžeem vychutnat. Stále hrál na stejné úrovni jako v Barce během celé sezony. Byl pro nás klíčový a moc důležitý hráč. S Modričem byli ten nejlepší střed pole na celém mistrovství světa," velebil svého svěřence zmíněný kouč Chorvatů.

A co názor šéfa katalánské lavičky? "V našem týmu je Rakitič nenahraditelný. Pomáhá nám udržet tvář. Je to muž, který přináší do mužstva rovnováhu. Neustále tvrdě pracuje a je radost mít ho v kádru," nechal se slyšet někdejší kormidelník Bilbaa, jenž začíná v Barce svou druhou sezonu.

Jen o zápas méně odehrál Kanárek Willian, který se nalézá na výplatní pásce Chelsea. V první sesítce se zároveň objevily i tři belgické hvězdy Eden Hazard, Romelu Lukaku a Kevin de Bruyne, s tím, že v ní neabsentuje ani čerstvý světový šampion Antoine Griezmann z Atlétika Madrid, jehož vytížení se zastavilo na počtu 67 vystoupení.

Najvytíženější hráči sezony 2017/2018:

1. Ivan Rakitič (Chorvatsko/FC Barcelona) – 71 zápasů

2. Willian (Brazílie/Chelsea) – 70 zápasů

3. Marcus Rashford (Anglie/Manchester United) – 68 zápasů

4. Kevin De Bruyne (Belgie/Manchester City) – 68 zápasů

5. Bernardo Silva (Portugalsko/Manchester City) – 67 zápasů

6. Antoine Griezmann (Francie/Atlético Madrid) – 67 zápasů

7. Eden Hazard (Belgie/Chelsea) – 67 zápasů

8. Son Heung-min (Korea/Tottenham Hotspur) – 66 zápasů

9. Romelu Lukaku (Belgie/Manchester United) – 66 zápasů

10. Rui Patrício (Portugalsko/Sporting Lisabon) – 66 zápasů