Majitel Baníku absolutně nečekal, že bude jeho klub tak blízko velké trofeji už v roce 2019...

Majitel Baníku absolutně nečekal, že bude jeho klub tak blízko velké trofeji už v roce 2019...

Baník Ostrava čeká na velkou trofej již dlouhých čtrnáct let. Ve středečním finále MOL Cupu to může skončit a stačí k tomu jediné - na neutrální olomoucké půdě položit na lopatky úřadujícího tuzemského šampiona Slavii.

Ostravský majitel Václav Brabec tak zažívá největší úspěch během své éry, která trvá již tři a půl roku. "Upřímně říkám, že o něčem takovém jsem ani nepřemýšlel. Měl jsem a samozřejmě mám nějaké sny a vzdálené cíle. Ale že bych třeba jen na chvíli zauvažoval o tom, že v roce 2019 bude Baník tak blízko velké trofeji, to v žádném případě," uvedl v interview pro fcb.cz první muž Baníku.

Navíc to není tak dlouho, co byl jeho klub ve druhé lize a zažíval pouze cesty do Sezimova Ústí, Varnsdorfu či Sokolova. "Je to zkušenost, za kterou jsem vděčný. Díky tomu roku stráveném ve druhé lize jsem poznal mnohé. Třeba i to, že leckteré druholigové kluby žijí z měsíce na měsíc, že je pro ty lidi, kteří v nich pracují, strašně těžké je při životě udržet. Že musí denně bojovat. Musím říct, že ty lidi obdivuju za všechno, co fotbalu dávají a jak ho musí mít rádi. A pak se mi samozřejmě vybaví i to, v jak našlapané konkurenci jsme se ve druhé lize ocitli. Do ligy chtěla Olomouc, chtěli jsme tam my, chtěla tam za každou cenu Opava. Ta uhrála 63 bodů a přesto jí to na postup nestačilo. A pak je tu věc, na kterou zpětně myslím taky často. Vybavuje se mi scéna, jak jsem na čerpací stanici potkal autobus s našimi fanoušky, kteří jeli za námi do Sokolova. Museli vyjíždět někdy ve dvě hodiny ráno. Navíc v mizerném počasí. Přijeli v deset hodin do Sokolova, kde v dešti sledovali mizerný fotbal, museli se s mířit s naší remízou, jeli zase dlouhou trasu domů. A příště s námi jeli zase," připomněl ostravský funkcionář na stránmkách fcb.cz.

Jaké má podle něj jeho značka ve finále šanci? "Nervozita roste. Ale zároveň se na ten zážitek nesmírně těším. Slavia je samozřejmě favoritem. Má našlapaný tým, kvalitní kádr, určitě hraje hezký útočný fotbal. To se musí uznat. Daří se jí, má sebevědomí. K tomu lavičku třikrát širší než my. Chce double. Ale pokud jde o vzájemné měření, ve fotbale je možné všechno. Věřím, že kluci, které mám v klubu já, jsou výbornými fotbalisty. Kteří navíc mají srdce. A to může rozhodovat. My na hřišti necháme všechno. Tak abychom ten pohár získali my," uzavřel nadřízený Baroše, Filla, Stronatiho, Laštůvky a spol.