Nevídaná dohoda: Bilbao má svůj zajímavý útočný klenot zajištěný na 9 sezon až do roku 2028

Nevídaná dohoda: Bilbao má svůj zajímavý útočný klenot zajištěný na 9 sezon až do roku 2028

Pětadvacetiletý španělský útočník ve službách Athletica Bilbaa Iňaki Williams je v LaLize unikát. Již tři sezony v řadě totiž v oné soutěži nevynechal ani jeden duel.

Železný odchovanec baskického mužstva se navíc rok od roku zlepšuje a poslední ročník finišoval se třinácti přesnými zásahy, což z něj dělá zajímavé zboží i mimo region.

Klenot Bilbaa by však stadion San Mamés Barria pro více než 53 tisic diváků opustit neměl. Se svým nynějším chlebodárcem, jehož vitrínu slávy okupuje osm titulů, totiž podepsal nový dlouhodobý kontrakt, který ho má udržet na současné pozici až do léta 2028, kdy mu bude čtyřiatřicet let!

Ofenzivně laděný kolega veterána Aritze Aduritze, který tak má jistotu práce na příštích devět let, má v dohodě zakotvenou klauzuli ve výši 135 milionů eur a pozvolna vyhlíží start španělské ligy, který přivane do jeho města Barcelonu.

Novou smlouvou však podepisovat vůbec nemusel. Ta původní mu totiž měla běžet ještě příštích šest let. Tak velké vazby má na svou nynější klubovou adresu...

"Snad přijdou skvělé věci, protože chci tento klub udělat ještě větším. Jak můžete vidět, tak tohle je můj domov a mám zde vše, co chci a potřebuji. Klub na mě vždycky sázel a dal mi všechno. Cítím se tu jako doma," citoval web eurofotbal.cz slova forvarda, kolem jehož osoby měl během léta kroužit například Manchester United.

Právě teď je Williams v Primera División na 34 trefách. Pokud v ní stráví celý zbytek profesní kariéry, klub stovkařů ho nejspíše nemine.