Baník prodloužil smlouvu zkušenému matadorovi do roku 2021

Baník prodloužil smlouvu zkušenému matadorovi do roku 2021

Ostravský fotbalista Martin Fillo se dočkal prodloužení smlouvy s Baníkem, která mu zaručuje, že jeho hráčem bude až do roku 2021. Nově podepsaná smlouva navíc obsahuje i opci, kterou může Baník využít a zavázat si Filla ještě o rok déle.

Fillo přestoupil do Baníku z Teplic v roce 2017 a od té doby je pevným členem baníkovského kádru. Původně přišel jako ofenzivní záložník, ale postupně se přesunul níže do obrany, kde může využívat svůj vynikající centr a přehled ve hře.

S novou pozicí na hřišti se perfektně sžil a díky svým konstantním se stal jednou z ikon ostravských fanoušků.

Před startem jarní části mezi baníkovci spíše kolovaly spekulace, že Baník bude chtít pod novým trenérem Kozlem omladit kádr a Fillo by mohl být jedním ze zkušených hráčů, kterých by se mohl řez kádrem týkat. Podepsáním smlouvy se tak tyto spekulace vyvrátily.

Dá se ale očekávat, že Fillova pozice bude postupně slábnout a bude spíše mentorem, který bude předávat zkušenosti mladým hráčů, kterých má Baník v kádru celou řadu.

Pro Filla je Baník po Plzni, Mladé Boleslavi, Příbrami a Teplicích pátou tuzemskou štací. Během své úspěšné kariéry si taky vyzkoušel působení v norském Vikingu Stavanger a anglickém Brentfordu.