Prohra s Hackenem nás nakopla, vzpomíná Krejčí na double se Spartou v roce 2014

Prohra s Hackenem nás nakopla, vzpomíná Krejčí na double se Spartou v roce 2014

Poslední úspěch Sparty se datuje na rok 2014, kdy Letenští pod vedením Vítězslava Lavičky získali ligový titul, který doplnili i výhrou v českém poháru. Od té doby se Sparta k žádné větší trofeji nedostala, na druhou stranu se ale účastnila čtvrtfinále Evropské ligy.

A na double vzpomíná i Ladislav Krejčí. A ne současný defenzivní štít Sparty, nýbrž bývalý křídelník týmu, jenž v současné době hraje za italskou Bolognu. "Je to jednoznačně nejlepší sezona, kterou jsem ve Spartě zažil. Fotbal je týmový sport a ten děláte pro to, abyste získával trofeje se svými spoluhráči. My jsme vyhráli obě dvě, navíc jsme pak na startu příští sezony získali i Superpohár, takž jsme měli triple. Byl to krásný rok," vzpomíná Krejčí.

Bylo to navíc v roce, kdy Sparta slavila své 120. narozeniny. "Díky trenéru Lavičkovi a jeho realizačnímu tým jsme vnímali tuto okolnost. Trenér měl rád různá motivační videa a často do toho zahrnoval právě i sparťanskou historii. Často v nich zaznívalo, že je to právě 120 let od založení klubu, takže se to přeneslo i na nás na hráče," pokračoval současný hráč Bologni.

Tuto úspěšnou sezónu však Sparta začala vypadnutím z Evropské ligy už v předkole se švédským outsiderem Hackenem. "Paradoxně si myslím, že nám to pomohlo a to hned ze dvou pohledů. Jednak jsme věděli, že to je obrovský neúspěch, to nás ale semklo a chtěli jsme to odčinit, revanšovat se dalšími výkony fanouškům," přiznal Krejčí.

Sparta během koronavirové přestávky dává na web vzpomínky na svou historii a nejen rozhovor s hvězdou Lavičkova vítězného týmu je dostupný na stránce sparta.cz.