Pavlenka ani Gebre Selassie hlady neumřou. Kuchař Werderu jim radí i to, jak na rajskou omáčku...

Pavlenka ani Gebre Selassie hlady neumřou. Kuchař Werderu jim radí i to, jak na rajskou omáčku...

Když se bundesligové celky Lipsko či Wolfsburg odhodlaly k návratu ke společným tréninkům alespoň v improvizované podobě, napříč celou zemí se na ně snesla velká vlna kritiky.

Ve Werderu, který zaměstnává také krajního obránce Theodora Gebre Selassieho či brankáře Jiřího Pavlenku, zatím přerušení individiál, ale své konkurenty nijak nehaní...

"Pokud se přitom dodržují stanovená pravidla, považuji takovou variantu za přijatelnou. Vždyť kabina ve Wolfsburgu je prostornější než nějaký supermarket," uvedl webem sport.cz citovaný generální ředitel Brém Frank Baumann.

Mladý trenér čtyřnásobného německého šampiona Florian Kochfeldt však nadále pracuje se svými ovečkami výhradně na dálku. "V současné situaci to má větší smysl než společná příprava. Vnímáme závažnost současné situace a všichni si uvědomujeme, že realita nekončí u dveří naší kabiny. Hráči dostali plány zahrnující nejen běhání, ale i třeba nácvik síly a stability. K tomu jim posíláme pravidelně pokyny, co mají dělat a čemu se mají věnovat. Máme nastavený monitorovací program, takže den co den dostáváme a vyhodnocujeme data, jak plní tréninkové úkoly a víme vše o zatížení každého hráče," ozřejmil teprve sedmatřicetiletý kouč předposledního týmu, který se v bundeslize zachraňuje.

To, že jsou na Weserstadionu detailisté a potrpí si na stoprocentní servis, však dokládá i fakt, že hráčům chodí kromě domácích úkolů ohledně fyzické aktivity také recepty od klubového kuchaře, jehož úkolem je radit, co a jak v karanténě uvařit, aby měla výsledná strava odpovídající nutriční hodnoty...

"Nás kuchař natočil několik videí o vaření, které rozeslal hráčům. To aby každý věděl, jak se třeba připravuje rajská omáčka," zakončil prostřednictvím portálu sport.cz ostřílený funkcionář Baumann.