V Premier League se nešetří. Ještě nikdy se neutratilo za posily více peněz, než právě v lednu 2023...

V Premier League se nešetří. Ještě nikdy se neutratilo za posily více peněz, než právě v lednu 2023...
ZAOSTŘENO NA OSTROVY

Kluby Premier League utratily v dosavadním průběhu lednového přestupového okna za posily 440 milionů liber, což je nový rekord.

Jak vyplynulo ze zprávy společnosti Deloitte, překonáno bylo maximum z prvního měsíce roku 2O18, kdy bylo tamními dvaceti značkami vynaloženo na nové tváře 430 milionů liber.

Nejdražší akvizicí tohoto transferového období na ostrovech byl dvaadvacetiletý ukrajinský záložník Mychajlo Mudryk, za kterého dostal Šachtar Doněck od Chelsea 88,5 milionů liber.

Blues ze Stamford Bridge, kterým patří v tabulce až průběžná devátá pozice, se letos vůbec rozjeli a k tomuto datu již investovali do nováčků 180 milionů liber.

Kromě Mudryka totiž dorazili do jihozápadního Londýna také útočník z Pobřeží slonoviny David Datro Fofana, francouzský obránce Benoit Badiashile, brazilský středopolař Andrey Santos a anglický ofenzivní univerzál Noni Madueke.

V právě probíhajícím přestupovém období, které ve vyspělé části Starého kontinentu dopíše svou poslední kapitolu o půlnoci 31. ledna, se odvázal i Liverpool. Nynější tabulkový soused Chelsea z Anfieldu investoval do nizozemského reprezentanta Codyho Gakpa téměř 40 milionů liber.

Mezi nejčerstvější příchody na tamní mapu patří dvaadvacetiletý obránce Jakub Kiwior ze Spezie, za kterého vysázel Arsenal 20 milionů liber a o dva roky mladší argentinský středopolař Máxim Perrone, za kterého pošle Manchester City do Vélezu Sarsfield 8 milionů liber.

Mistr světa na Stamford Bridge? Blues se zdá 120 milionů eur hodně, tak jednají...