Nabuzená Sparta dnes přivítá Bohemians 1905

Nabuzená Sparta dnes přivítá Bohemians 1905

Po vydařeném vstupu do bojů o Ligu mistrů a vítězství 3:1 nad Panathinaikosem Atény dnes večer fotbalisté Sparty Praha nastoupí k malému derby proti Bohemians 1905. V utkání druhého kola proti ligovému nováčkovi se pokusí vybojovat první vítězství v novém ročníku nejvyšší soutěže a upevnit si sebevědomí před úterní těžkou odvetou 3. předkola Ligy mistrů v Řecku.

Sparta možná před duelem s Panathinaikosem bude šetřit některé hráče, kteří absolvovali úterní zápas. Do základní sestavy by se tak mohl dostat záložník Luboš Kalouda, který se jako střídající hráč blýskl v závěru třetím gólem do aténské branky. Na hrotu se možná objeví Rus Alexandr Prudnikov, protože další z úterních střelců Jan Holenda má pochroumaný kotník.

Kouč Jozef Chovanec tuší, že Spartu čeká úplně jiný zápas než v úterý. Zatímco Panathinaikos vyrukoval s otevřenou hrou, "klokani" dorazí s cílem úporně bránit na vlastní polovině a vyrážet spíš do rychlých brejků. V zádech budou mít i velký počet fanoušků. "Budeme se snažit prosadit aktivní hrou, tvořit budeme zejména my. Ale Bohemians se pílí a disciplinovaností dokážou vyrovnat i kvalitnějším soupeřům," řekl Chovanec.

Sparťané si svým vystoupením proti Panathinaikosu u Bohemians zjednali respekt. "Všichni jsme se na to dívali a Sparta byla vynikající. Ale jak se Sparta přesvědčila, že se dá hrát s Panathinaikosem, tak se my budeme snažit o to samé proti ní," plánoval trenér Pavel Hoftych.