5 budoucích a překvapivých hvězd Mistrovství světa 2014?

5 budoucích a překvapivých hvězd Mistrovství světa 2014?

Do nejsledovanější akce letošního fotbalového roku zbývá pár měsíců a pokud jde o záření, to se bude očekávat zejména od dobře známých tváří a la Cristiano Ronaldo, Lionel Messi či Franck Ribéry, s tím, že sledováni budou také Wayne Rooney, na něhož se bude spoléhat Anglie, Robin van Persie, který má podle papírových předpokladů pálit za Nizozemsko či Mario Balotelli, po němž bude Itálie požadovat, aby na brazilském šampionátu ukázal své lepší já.

Mourinho: Ibrahimovič je nereálný, Monaco pro Falcaa není

Nicméně i tak pořád existuje celá řada jmen, o nichž se zatím moc nemluví a jejichž motivace ukázat se bude obrovská. Podívejme se tedy na pět mladých hráčů, kteří by klidně mohli před zraky milionů diváků zastínit i zmíněná velká zvířata.

Romelu Lukaku


Patří Chelsea, ale dva roky v řadě je na hostování, aby pravidelně hrál a získal chuť na elitní úroveň fotbalu, která je mu předpovídána. Prý je více než příštím Didierem Drogbou. Podle londýnského velkoklubu má tento mladík velkou budoucnost a řekněte sami, kde jinde bude lepší místo demonstrovat své schopnosti, než na vyhlíženém mistrovství světa?

Jeho Belgie bude považována za černého koně. Osobností jako Eden Hazard, Vincent Kompany, Christian Benteke, Dries Mertens nebo Kevin De Bruyne je ve Wilmotsově týmu dost, ale střílení gólů bude mít na starosti právě čerstvě ostříhaný mladík s minulostí v Anderlechtu Brusel.

[break]
Kdo získá Zlatou kopačku? TOP 5 nejlepších kanonýrů v Evropě

Julian Draxler


Julian Draxler je považován za poslední velký talent německé výroby. Ačkoliv je mu pouhých dvacet let, v ofenzivní konkurenci Maria Götzeho, Marca Reuse či Mesuta Özila už stačil nasbírat deset mezinárodních startů a číslo má už jen růst. Byť je klíčovým mužem Schalke 04, turnaj může začít jako náhradník a bude doufat, že dostane šanci zapůsobit v průběhu mistrovství.

Hlavní trenér Němců Joachim Löw se mládí nebojí - současná opora Guardiolova Bayernu Thomas Müller kupříkladu před čtyřmi lety na Mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice ukazoval svůj potenciál i přesto, že měl před bronzovou akcí na svém kontě pouhé dva starty.

[break]
10 útočníků Premier League, kteří plýtvají gólovými šancemi

Paul Pogba


Paul Pogba je budoucí kapitán francouzského národního mužstva, na čemž se shodne více lidí a netvrdí to pouze jeho klubový spoluhráč Gianluigi Buffon. Už jste to asi slyšeli nebo četli několikrát, ale momentální ikona Juventusu Turín je zřejmě největší chybou Sira Alexe Fergusona v Manchesteru United za poslední dekádu.

Na druhou stranu je pravda, že ve velkého hráče vyrostl po boku renomovaných borců jako Andrea Pirlo a Arturo Vidal, kteří mu v rychlejším růstu nepochybně pomohli. V Juventusu se zatím o práci v záloze dělí se zkušenějšími, ale ve francouzském výběru klidně může být hlavní postavou středové řady. Aktuálně svět obdivuje práci Xaviho či Iniesty, ale v Brazílii může silověji působící Pogba ukázat nový trend.

[break]
Neznámá fakta: Co nevíte o Giggsovi, Xavim, Messim a dalších?

Mateo Kovačič


Na našem seznamu je Mateo Kovačič z Interu Milán snad nejméně známý, ale nepochybně může vytvořit úderný středový tandem s Lukou Modričem. Ve skupině A na něj bude Chorvatsko hodně spoléhat už jen tím, že ponese v tak mladém věku velkou zodpovědnost. Bude muset prokázat, co znamená být prvotřídním záložníkem. O postupu Brazílie se nepochybuje, ale týmy Mexika a Kamerunu by se rády dál podívaly také.

V devatenácti letech může být budoucností chorvatského fotbalu. To vše i přesto, že se v Miláně ještě plně neetabloval a od ledna 2013 se objevil v základu "Nerazzurri" pouze devatenáctkrát. Startů v Serii už ale bývalý hráč Dinama Záhřeb nasbíral téměř čtyřicet a podle trenéra Mazzarriho roste zápas od zápasu. Za pár měsíců by to měl potvrdit i na mezinárodním poli.

[break]
TOP 5 hráčů Gambrinus ligy do 20 let

James Rodriguez


Tvůrčí silou impozantního a nahoru jdoucího kolumbijského týmu je právě James Rodriguez. Do Monaka dorazil loni v létě z Porta za neuvěřitelných a svazujících 45 milionů eur a bylo těžké nezařadit jen na seznam potenciálních hvězd. Ve dvaadvaceti letech je pořád mladý a má obrovský talent i potenciál, což prokazuje také ve své premiérové sezóně v Ligue1.

Už nyní se o něm v jeho rodné zemi hovoří jako o ´novém Carlosi Valderramovi´, což je kolumbijský ekvivalent pro srovnání s příštím Maradonou nebo Pelém. Když se k tomu všemu přičtete možnost, že se Falcao nemusí uzdravit, na Jamese může být ještě o poznání větší tlak. Zapamatujete si toto jméno dobře, pokud Kolumbie půjde daleko, bude to i kvůli schopnostem kreativního hráče, jenž baví evropské publikum od roku 2010.