Potenciální základní sestava Chelsea pro ročník 2015/2016

Potenciální základní sestava Chelsea pro ročník 2015/2016

Křišťálovou kouli sice zatím nevlastníme, ale i tak před vámi leží tip na základní sestavu Chelsea před startem nové sezóny 2015/2016. Podle givemesport.com už v ní nebude figurovat jak Petr Čech, tak kapitán John Terry, jenž má zatím prodlouženo pouze o rok. O Franku Lampardovi či Fernandu Torresovi nemluvě. Nuže?

Ideální jedenáctka Primera División v sezóně 2013/2014

Brankář: Thibaut Courtois

Jeho neuvěřitelný talent nebude José Mourinhem ignorován donekonečna. Mělo by jít o budoucí jedničku "Blues". Pokud ne hned v příštím ročníku, tak určitě v tom dalším. Pak by totiž hrozilo, že by byl frustrovaný a po čtyřech letech hledal klub na trvalý přesun jinam.

Pravý obránce: César Azpilicueta

španěl vystrnadil ze sestavy nejlepšího levého beka Premier League posledních deseti let Ashley Colea, takže něco na něm musí být. Oceněn byl i klubem jako "Hráč roku" a možná nadejde čas, kdy se vrátí zpět na svou původní stranu a vlevo bude ještě lepší.

[break]
Jugoslávie mohla mít sestavu snů, jak by vypadala?

Stoper: Branislav Ivanovič

Jestliže mohou jít dál Rio Ferdinand nebo Ashley Cole, možná to čeká také Johna Terryho, jehož kontrakt aktuálně hlásí poslední den v klubu na 30. června 2016. Spolehlivý Ivanovič by mohl být vnímán jako Terryho náhrada a budoucí kapitán mužstva.

Stoper: Gary Cahill

Když byl Anglickou fotbalovou asociací poctěn účastí v týmu roku, byla to pocta a od Terryho se po svém příchodu z Boltonu hodně naučil. Cahill, jehož v pořadu Show Jana Krause označil za nejlepšího defenzivního hráče i Tomáš Kalas, bude připraven převzít otěže po Terrym, když začne hrát méně zápasů.

[break]
Casillas: Vyhrát Ligu mistrů je víc než vyhrát mistrovství světa

Levý bek: Alberto Moreno

Aktuálně patří Seville, se kterou triumfoval v Evropské lize, ale dlouho už by se ve Španělsku zdržet nemusel a na Stamford Bridge by s trochou štěstí mohl dorazit už za pár týdnů. "Blues" a otec oné myšlenky José Mourinho by tedy byli rádi. Čelit však budou konkurenci v podobě Liverpoolu a Realu Madrid.

Střední záložník: Nemanja Matič

Pro někoho může být těžké pochopit, když Chelsea nechala Matiče odejít a pak ho po zazáření v Benfice kupovala zpátky, ale nikdo není neomylný a každý dělá chyby. Srbský záložník s minulostí v Corgoň lize je vysoký, silný, rychlý, má dobrou rozehrávku a ještě lepší střelu z dálky. Pakliže budou "Blues" slavit úspěch, bude to s tímto chlápkem v sestavě. Výkony po opětovném zabydlování a rozkoukávacího půlroku totiž ještě porostou.

[break]
Slováci Weiss a Stoch na podobné úrovni jako Hazard?

Střední záložník Yaya Touré

Tento tip je velkou střelbou, ale úplné science-fiction to snad není. Tím spíš, když sám Yaya Touré přiznal, že na Etihad stadium není úplně spokojený a dodal, že po mistrovství světa poví více. Pokud jednatřicetileté eso Citizens modrou stranu Manchesteru skutečně opustí, vzhledem k vysokému platu to nebude do žádného malého klubu a na Stamford Bridge by si si finančně určitě poradili. A i tu modrou barvu by dresu by v podstatě až na odstín neměnil...

Pravý útočící záložník: André Schürrle

Ačkoliv se bývalý hráč Bayeru Leverkusenu v úvodu sezóny spíše hledal, nakonec rostl a první sezónu na ostrovech měl solidní. Ačkoliv Chelsea nedokázala vyhrát žádnou trofej, sám německý reprezentant se neztratil a ačkoliv dal ve 43 startech ve všech soutěžích "pouhých" 9 gólů, je velká šance, že si po bližším seznámení s Premier League v příští edici své statistiky vylepší a stane se ještě důležitějším.

[break]
Má to Suárez spočítané? Real se už rozhodl

Střední útočící záložník: Willian

Po svém příchodu z Anži Machačkala za 30 milionů liber se stal na technický Brazilec na Stamford Bridge jednou z klíčových postav. Ačkoliv jeho osobní čísla v podobě 4 gólů a 3 asistencí žádný strach nevzbuzují, bývalá hvězda Šachtaru Doněck dokázala vytlačit ze sestavy na pozici č. 10 svého reprezentačního kolegu Oscara. Na první půl rok v nové zemi a v nové lize nepochybně dobrý start.

Levý útočnící záložník: Eden Hazard

Eden Hazard. Musíme říkat více? Je to "Hráč sezóny" v Chelsea a nejlepší mladý hráč v Premier League, jenž byl na ostrovech nominován i na fotbalistu roku. O jeho talentu se nepochybuje - už ve třiadvaceti letech je možná nejvýznamnějším hráčem mužstva se 14 góly a 10 asistencemi, čímž zastínil všechny útočníky. Pakliže se jeho napjatější vztahy s Mourinhem uklidní, nepochybně bude Abramovičovu londýnskou loď táhnout dál ještě hodně dlouho.

[break]
Besiktas zajímá jen Demba Ba!

Útočník: Diego Costa

Čerstvý španělský reprezentant a poražený finalista Ligy mistrů Diego Costa aktuálně patří k nejnebezpečnějším útočníkům Starého kontinentu a jeho 35 branek ve všech soutěžích za Atlético budí respekt. Jeho dny v Madridu jsou podle všeho u konce a protože je s "Blues" spojován tak dlouho, očekává se, že by mohl být Mourinhovec, jenž si v minulém ročníku často stěžoval na palebnou sílu a rozeného kanonýra dle svých slov potřebuje jako sůl. Alternativou k tomuto obchodu však může být i monacký Radamel Falcao.

Náhradníci: Čech, Kalas, Zouma, Ramires, Piazon, Oscar, Mandžukič.

[img id="44882"]