Čtyři důvody, proč by mohla Francie ovládnout Euro 2016

Čtyři důvody, proč by mohla Francie ovládnout Euro 2016

Do dalšího mistrovství Evropy to máme ještě dva dlouhé roky, mezi kterými se sehraje ještě kvalifikace, která určí konečné účastníky. I Česká republika bude bojovat ve skupině A s bronzovými Nizozemci z MS v Brazílii, Tureckem, Lotyškem, Islandem a Kazachstánem. Zaměřme se však na pořadatelskou zemi - Francii, která by mohla v domácím prostředí uspět. Přibližme si hlavní důvody, proč bychom měli s „galskými kohouty“ počítat jako s adeptem na zisk titulu.

6 potencionálních záložníků United, pokud nezískají Vidala


1. Domácí prostředí


Hrajte před svým národem hnáni turbo motorem a podporou a máte de facto už velké plus v kapse. Sami o tom vědí Francouzi své, neboť v roce 1998 dosáhli takto na titul mistrů světa. Ve finále tehdy smetli kanárky i s nejlepším hráčem Ronaldem 3:0. Tehdy se po domácím trávníku proháněli osobnosti typu Zinedine Zidane, Thierry Henry nebo Didier Deschamps. A touha bouchnout šampaňské před svými bude zcela jistě obrovská.

[break]

United si smlslo na Realu, Barcelona remizovala s Nice


2. Didier Deschamps


Stál u zisku zlata v roce 1998, nyní stojí v čele Francouzů opět, jen v jiné roli. Jako trenér odjel do Brazílie napravit reputaci „kohoutů“ po fiasku v JAR v roce 2010, kdy pod vedením Domenechema uhráli jediný bod a domů se vraceli s ostudou a vnitřními spory. Deschamps byl nejen u zisku titulu MS v domácím prostředí, ale o dva roky později vyhrál jako hráč i mistrovství Evropy. Nelze pochybovat o tom, že on je všemi opěvovaný, přestože hranice mezi úspěchem a neúspěchem je galaktických rozměrů. Pokud by neuspěl, neměl by to doma jednoduché.

[break]

Deset fotbalových bouřliváků, kteří byli ve vězení!


3. Vizitka z Brazílie


Přestože se na MS kvalifikovali až po baráži, zanechali v Jižní Americe skvělou vizitku. Ze skupiny postoupili z druhého místa za Španělskem, které v Brazílii zcela vyhořelo. Baráž s Ukrajinci vypadala z kraje jako pohroma, když v Kyjevě prohráli první zápas 0:2. V Paříži se místo ohnivého kohouta opět objevil silný kohout galský a po výhře 3:0 byla účast na MS jasná. Tam Francouzi přesvědčivě porazili Honduras a prakticky rozstříleli Švýcarsko. Lehce černou kaňkou se může jevit remíza s Ekvádorem. Osmifinále prošli proti houževnatým Nigerijcům a zastavili se až ve čtvrtfinále, kde jim stopku vystavil brankostroj a pozdější mistr – Německo. Francouzi však ukázali, že se s nimi musí do budoucna počítat.

[break]

Wenger: Southampton mohl klidně vyhrát Ligu mistrů


4. Benzema, Pogba, Giroud…


„Máme před sebou velkou budoucnost,“ prohlásil sebevědomě jednadvacetiletý záložník Juventusu Paul Pogba. Nejen on, ale i další jeho spoluhráči mají ještě mnohé před sebou. Vždyť Deschamps vsadil na mládí, se kterým pomalu začíná sklízet ovoce. Jediným třicátníkem výběru v Brazílii byl obránce Manchesteru United Patrice Evra. Francouzi nejspíše pohořeli na nedostatek zkušeností na mezinárodním poli, za dva roky však bude vše zcela jinak. „Nemáme se za co stydět. Drželi jsme při sobě a za dva roky to může být hodně dobré,“ prohlásil záložník Yohan Cabaye po vyřazení s Německem. Reprezentace disponuje skvělými hráči, kteří prokázali týmového ducha. Proč by to tedy nemohlo za dva roky vést k vytouženému titulu v domácím prostředí?

4 podařené nákupy tohoto léta, které by se měly vyplatit