Nejlepší jedenáctka Premier League roku 2014

Nejlepší jedenáctka Premier League roku 2014

Konec roku 2014 se kvapem blíží a přichází ten pravý čas, kdy se ohlídneme za uplynulým rokem v anglické lize. Konkrétně se zaměříme na nejlepší hráče na každém postu. Program Premier League má v tomto roce na programu ještě dvě ligová kola, která však už s konečným verdiktem nepohnou. Hráči Blues mají v naší sestavě čtyři zástupce.

Hamšík, Vidič, Torres či Ashley Cole v nejhorší sestavě

GK: David de Gea - Man Utd

Za působení Davida Moyese si jako jeden z mála zachoval svými výkony tvář. Po příchodu Van Gaala se postupem času jeho výkonnost zlepšila a momentálně patří mezi nejlepší gólmany na Britských ostrovech. Jasná opora Red Devils

PO: Seamus Coleman - Everton

Irského reprezentanta dlouhodobě trápí zranění, ale pokud je na hřišti, patří k nejlepším. Šestadvacetiletá opora zadních řad už ze své pozice dala dva góly a na jeden přihrála. Společně s Bainesem tvoří nejlepší duo krajních obránců v lize.

[break]
Ibrahimovič nevyhrál a čertil se: Měl jsem být první až pátý!

SO: Gary Cahill - Chelsea

Už v sezóně 2013/2014 se dostal do oficiálního Týmu roku. Probíhající ročník pravděpodobně dopadne stejně. Stoper Blues předvádí velmi vyrovnané výkony. Pro Mourinha se jedná o základní kámen jeho skálopevné obrany.

SO: John Terry - Chelsea

Kapitánův comeback. Pomalu odepisovaný Terry objevil dobrou formu a patří mezi nejlepší střední obránce v lize. Společně s Cahillem tvoří téměř nepropustnou stěnu. Terry má velký podíl na všech úspěších, kterých klub v uplynulých 12 měsících dosáhl.

[break]
Jak dopadla exhibice s účastní Neymara, Kaká či Falcaa?

LO: César Azpilicueta - Chelsea

Třetí člen kádru Blues. Původně pravý obránce se dokázal adaptovat na opačnou stranu opravdu bravurně. Hraje v takové formě, že dostal přednost i před velmi ceněným Bainesem. Experti Carragher a Gary Neville ho dokonce považují za nejlepšího obránce v lize.

PZ: Raheem Sterling - Liverpool

Kometa roku 2014 - i tak se dá nazvat tento 20letý zázrak. Brendan Rodgers se dost možná neumí orientovat na přestupovém trhu, ale jeho trenérské kvalitu jsou neoddiskutovatelné. Sterling pod jeho pečlivým dohledem roste mezi absolutní fotbalovou špičku.

[break]
Tři hvězdy Realu, které mohou následovat Di Maríu do United

SZ: Yaya Touré - Man City

Středopolař anglického mistra si naši nominaci zaslouží zejména za finiš minulého ročníku, kdy střílel góly jako na běžícím páse. Tenkrát se zastavil na čísle 20. Probíhající sezóna ho nezastihla v nejlepší formě. Přesto už dal ve všech soutěžích devět branek.

SZ: Morgan Schneiderlin - Southampton

Nenápadný muž v pozadí úspěchu jihoanglického klubu. V roce 1912 ze Southamtonu odplul legendární Titanic, který se už nikdy nevrátil. Místní klub podobný osud nečeká. Francouzský reprezentant patří mezi nejlepší štítové záložníky v lize.

[break]
Konec Ramirese a Bertranda v Chelsea? Koho Blues vábí?

LZ: Eden Hazard - Chelsea

Jeden z nejlepších hráčů na světě v našem výběru nemůže chybět. Belgická hvězda je ofenzivním tahounem Blues. V probíhajícím ročníku už dal šest gólů a na tři přihrál. Patřil a stále patří k nejlépe hodnoceným hráčům v lize. Kandidát na hráče roku?

Ú: Luis Suárez - Liverpool

V létě sice vyměnil anglickou ligu za mnohem slunnější Španělsko, přesto si kontroverzní Uruguayec vydobyl místo v našem seznamu. V minulém ročníku byl jednoznačným tahounem Reds, které svými góly dotáhl na druhé místo v ligové tabulce.


Ú: Wilfried Bony - Swansea

Bývalý hráč pražské Sparty dal v tomto kalendářním roce nejvíce gólů ze všech hráčů působících v anglické nejvyšší soutěži. Slušná vizitka. Útočný tank je oporou Swansea, která ho bude velmi postrádat, pokud Bony bude chtít reprezentovat svoji zemi na africkém Poháru

Nejsilnější XI United sestavená z hráčů, o které má Van Gaal zájem