Jak by mohla za pět let vypadat nejlepší jedenáctka světa?

Jak by mohla za pět let vypadat nejlepší jedenáctka světa?

Kouzlo fotbalu tkví v tom, že mu rozumí úplně každý. Nebo si to aspoň rádi o sobě myslíme. Přemýšleli jste už někdy nad tím, kdo bude vládnou světovému fotbalu během několika následujících let? Pokud ne, udělali jsme tu práci za Vás. V našem článku najdete hypotetickou nejsilnější světovou jedenáctku, která bude za pět let k dispozici. Souhlasíte s našim výběrem?

Týmy s nejlepší obrannou řadou na světě

GK - Thibaut Courtois

Brankář Chelsea patří k nejtalentovanějším gólmanům své generace. Belgičanovi je pouze 22 let a má před sebou minimálně 10 zářných let. Mezi jeho vrstevníky nemá rovnocenného protivníka, který by ho mohl z trůnu sesadit.

PO - Dani Carvajal

Pravý bek Realu Madrid je příjemným objevem posledních dvou sezón. Svými výkony v Leverkusenu si vysloužil návrat do svého mateřského klubu, kde je momentálně první volbou na pozici pravého krajního obránce. Patří mu budoucnost.

SO - Marquinhos

Dvacetiletý brazilský střední obránce patří mezi nejtalentovanější hráče na této pozici. Odchovanec Corinthians působil rok v římském AS. Poté na něj ukázalo bohaté PSG, kde se mladík pere o místo se silnou konkurencí. Jedno je však jisté. Během několika příštích bude králem středních obránců.

[break]
Hráči světové extratřídy, kteří opustili Nou Camp

SO - Raphael Varane

Odchovanec francouzského Lens už v Realu kroutí čtvrtou sezónu. Pravidelný francouzský reprezentant nemá své místo v kádru Los Blancos jisté. Soupeří s Ramosem a Pepem. Blíží se časy, kde Varane ze sestavy natrvalo vystrnadí jednoho ze svých konkurentů. Nejspíše jím bude Pepe.

LO - David Alaba

Opora zadních řad mnichovského giganta. Rakouský reprezentant je momentálně zraněn, ale jinak patří mezi největší stálice Bayernu. Největší rakouská hvězda má před sebou velkou budoucnost. Spojí ji navždy s Mnichovem? Uvidíme.

[break]
Nejsilnější lavičky náhradníků v dějinách lidstva

SZ - Toni Kroos

Bývalý hráč Bayernu momentálně obléká bílý dres slavného Realu. Ve svých 24 letech má ještě většinu své slibně rozjeté kariéry před sebou. Hned po svém příchodu do Madridu se začlenil do základní sestavy Carla Ancelottiho a jen tak ji opustit nehodlá. Jeden z nejlepších středopolařů budoucích let.

SZ - Paul Pogba

Na Old Trafford si škubají vlasy. Z klubu nechali odejít jednoho z nejtalentovanějších středních záložníků světového fotbalu. Pogba je pravidelným reprezentantem své země a patří mezi opory Staré dámy. Za pět let mu bude 26 a bude patřit mezi největší světové hvězdy. Nevěříte?

[break]
Kdysi velké naděje nedokázaly naplnit velký potenciál. O koho se jedná?

PZ - Gareth Bale

Společně s Ronaldem se jedná o nejdražšího hráče na světě. 25letý Velšan se pomalu dostává do nejlepšího fotbalového věku a dají se od něj očekávat opravdu velké věci. Minimálně na klubové úrovni. Mezinárodní úspěch mu bude asi provždy zapovězen.

OZ - Mario Götze

Jeden z nejtalentovanějších hráčů současnosti rozhodl finálový zápas MS 2014, za což ostatně dostal vyznamenání od Angely Merkelové. Hráč Bayernu patří mezi velice produktivní ofenzivní záložníky. Odchovanec Dortmundu v budoucnosti dokáže velké věci.

[break]
United nedokázali během přestupového období vyřešit několik problémů...

LZ - Eden Hazard

Opora Chelsea a belgické reprezentace. Svoji skvělou kariéru rozvíjel ve francouzském Lille. V současné době se jedná o komplexního hráče, který nemá výrazné slabiny. Na levé straně zálohy předvádí stabilný výkony. Vyniká skvělým driblinkem a velkou rychlostí. Bude se i nadále zlepšovat?

SÚ - Neymar

Momentálně největší brazilská hvězda. Neymarovi je 22 let a už patří mezi nejvíce obávané útočníky na světě. Barcelona na něj hodně spoléhá. Nadcházející sezóny se budou odehrávat v jeho režii. Jasný nástupce dnes už legendárního Messiho.

Kdo si dal nejvíce vlastních gólů v historii Premier League?