Pět nejbohatších aktivních hráčů v roce 2015

Pět nejbohatších aktivních hráčů v roce 2015

Jméno nejbohatšího aktivního hráče soudobého fotbalového světa asi nikoho nepřekvapí. Je jím trojnásobný držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

etní čistka v Arsenalu nemine trio Diaby, Flamini a Arteta

Třicetiletá hvězda Bílého baletu už byla na špičce seznamu v roce 2014, ale v průběhu posledních dvanácti měsíců svou pozici ještě posílila. Aktuálně čítá jeho osobní majetek 210 milionů eur.

Kromě sportovních aktivit (plat a prémie) sklízí ovoce také s s jeho sponzorských mluv s firmami jako Toyota, Herbalife či Samsung, nemluvě o jeho dlouhodobé dohodě s Nikem, které zůstává jedním z klíčových zlatých dolů portugalského reprezentanta.

Messi, jenž byl v roce 2014 pouze 2 miliony eur za Ronaldem, má také velmi rozsáhlé komerční portfolio, ale na svého rivala ze San Bernabéua v roce 2015 ztrácí 10 milionů eur.

Třetím mužem v pořadí je Neymar. Čtvrtý na seznamu je Zlatan Ibrahimovič a na páté příčce se nalézá Wayne Rooney, u nějž odborníci registrují bohatství ve výši více než 100 milionů eur.

Ještě v roce 2013 se na pomyslném vrcholu pyramidy nalézal bývalý záložník Manchesteru United a Realu Madrid David Beckham. Ten už se však nalézá v profesním důchodu.

Kdo uloví chorvatskou naději? Vypálí Bayern rybník Evertonu?