Pět nejplodnějších záložníků Premier League od roku 2011

Pět nejplodnějších záložníků Premier League od roku 2011

V posledních letech je anglická Premier League plná velice kreativních a plodných záložníků s výjimečným talentem. Od roku 2011 jsme vybrali za pomoci webu CaughtOffside pětici z nich, kteří se pro své kluby stali nepostradatelnými. Kdo j na ostrovech nejlepším tvůrcem hry, který umí zároveň vzít i odpovědnost na svá bedra?

Pět nejzajímavějších přestupů zimy v české lize

5. Steven Gerrard Liverpool)



Branky: 33

Asistence: 25

Celkem: 58:


Bývalý kapitán anglické reprezentace je dlouhodobě spolehlivým článkem Liverpoolu. Ikona Reds však v létě na Anfield Road končí, neboť přijala nabídku severoamerického LA Galaxy. V posledním ligovém utkání však Gerrard příkladem příliš nešel, neboť na trávníku nepobyl ani minutu, když obdržel červenou kartu, přesto je považován za jednoho z největších záložníků historie této soutěže.

[break]
Zářná budoucnost Anglie, aneb jak bude za pár let vypadat sestava Albionu

4. Eden Hazard (Chelsea)



Branky: 34

Asistence: 24

Celkem: 58


Belgická hvězda se na Stamford Bridge usadila celkem bytelně, neboť zájem z celé Evropy byl zapovězen novou smlouvou s vylepšenými podmínkami. Eden Hazard v Londýně zůstane, neboť portugalský kouč José Mourinho s ním má nemalé plány a nezmění to ani fakt, že Blues disponuje dalšími hvězdami jako Wilian, Cuadrado či Oscar.

[break]
Kvintet momentů Ronalda, které si za rámeček rozhodně nevloží

3. Yaya Touré (Manchester City)



Branky: 40

Asistence: 20

Celkem: 60


Hvězda Pobřeží slonoviny nevykazuje v této sezóně na Etihad Stadium tolik efektivity jako v té minulé, přesto patří mezi klíčové hráče Citizens. V minulém ročníku Premier League se výraznou měrou podílel na zisku ligového titulu. Ústup formy nahrává do karet zlým jazykům, kteří neustále spekulují, že by v létě mohl klub opustit.

[break]
Dvanáct hvězd, které mohly reprezentovat i jinou zemi

2. David Silva (Manchester City)



Branky: 26

Asistence: 35

Celkem: 61


Španělský reprezentační záložník byl pro Citizens platný ihned po svém příchodu z Valencie v roce 2010. Na rozdíl od svého spoluhráče Tourého přichází do nejlepších let své kariéry a očekává se, že ještě několik let bude na vrcholu. Devětadvacetiletý Silva umí rozhodnout zápasy svou kreativností ve středu zálohy.

[break]
Sedm skvělých momentů v dosavadní kariéře Messiho

1. Juan Mata (Manchester United; Chelsea)



Branky: 31

Asistence: 34

Celkem: 65


Maličký Španěl započal svou kariéru v Premier League s Chelsea, kde se etabloval v mocnou sílu před bránou soupeře, jenže po několika nezdarech překvapivě Stamford Bridge opustil a zamířil k Rudým ďáblům. Že stále platí mezi nejúdernější záložníky nejvyšší ostrovní soutěže dokazuje i poslední utkání na Anfield Road s Liverpoolem, kde svými dvěma brankami rozhodl o třech bodech pro United.

Aktuální kolo Tipovačky je zde...