Se Slavií na věčné časy. Holeš má po nejlepší sezóně v kariéře smlouvu do roku 2026

Se Slavií na věčné časy. Holeš má po nejlepší sezóně v kariéře smlouvu do roku 2026

Spekulace o možnosti odchodu defenzivní opory sešívaných jsou na nějakou chvíli u ledu. Tomáš Holeš, který se na postu defenzivního záložníka vyprofiloval v nepostradatelnou součást ideální základní jedenáctky Jindřicha Trpišovského ve Slavii prodloužil kontrakt a má “jistotu” do roku 2026. Úřadující mistr podpis potvrdil na svých webových stránkách.   

Dvacet tři zápasů a tři góly plus jedna asistence. To je podzimní bilance Tomáše Holeše v dresu Slavie. Větší výpovědní hodnotu o schopnostech hráče mají jeho jarní a letní úspěchy střelecké úspěchy, když nejprve za Slavii vyrovnával ve čtvrtfinále Evropské ligy na Arsenalu, o pár měsíců později pak národnímu týmu gólem pomohl přejít v osmifinále mistrovství Evropy přes Holanďany.  "Tomáš Holeš se vypracoval mezi klíčové postavy Slavie i české reprezentace. Patří k tahounům našeho týmu," potvrzuje sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek. A Slavia tak svou oporu, která byla v posledních měsících několikrát spojována s možností zahraničního angažmá, odměnila novým kontraktem a zavázala až do roku 2026. 

"Jsem moc šťastný, že mi vedení klubu důvěřuje a nabídlo mi nový kontrakt," komentoval podpis Holeš, který smlouvu bere i jako odměnu za nejlepší sezónu v kariéře, kterou v jeho očích znamenal minulý ročník. A je rád, že ve červenobílém dresu bude pokračovat. “Za dva a půl roku jsem si k ní vybudoval silný vztah. Stejně tak k lidem ve vedení a k fanouškům. Jsem moc rád, že tady budu dál působit,” hlásil na týmových stránkách Holeš.

Ten je ve Slavii od léta 2019, kdy přišel z Jablonce jako pravý bek. Tuto pozici měl v daném čase ale obsazenou Vladimír Coufal, a Jindřich Trpišovský tak Holeše transformoval na středního záložníka s defenzivními úkoly. Díky této proměně se Holeš aktuálně honosí velkou univerzálností, kdy může vedle své “aktuálně preferované” pozice ve středu zálohy zaskočit i v obraně a to ať na kraji nebo v jejím středu. Nyní tak Slavia Holešovu univerzálnost má pojištěnu na další čtyři roky.

zdroj: ČTK