Osm nejstarších kmetů Fortuna:ligy, kteří už se třepou na start nového ročníku 2022/2023

Osm nejstarších kmetů Fortuna:ligy, kteří už se třepou na start nového ročníku 2022/2023

Ještě dvě dekády zpět byste v nejvyšší tuzemské soutěži jen horko těžko nalezli hned čtyři hráče, kteří již přesáhli čtyřicet let věku.

V nadcházejícím ligovém ročníku 2022/2023 však budou brázdit prvoligová kolbiště jak Josef Jindřišek, jehož zdobí status vůbec nejstarší součástky zdejšího koloběhu, tak Jan Laštůvka, Tomáš Hübschman a Marek Matějovský.

Mezi nejstarší fotbalisty tuzemského dění pak patří i jednička Teplic Tomáš Grigar, jeden z lídrů Slovácka Milan Petržela, opora zadních řad Zlína Václav Procházka i kapitán Pardubic Jan Jeřábek.

U všech zmíněných tváří se očekává vytížení a žádný ze jmenovaných veteránů by neměl celou sezonu prosedět na lavičce náhradníků.

Jen pro představu - aktuálně nejstarším hráčem mistrovské Plzně je třiatřicetiletý Václav Pilař, ve Slavii (když budeme počítat pouze ty, co mají šanci na vytížení) je to jeho vrstevník Ibrahim Traoré a na Spartě disponuje oním statusem pětatřicetiletý Florin Nita, jenž je ovšem na odchodu.

Nejstarší hráči soudobé Fortuna:ligy:

Josef Jindřišek, Bohemians 1905 (41)
Jan Laštůvka, Baník (40)
Tomáš Hübschman, Jablonec (40)
Marek Matějovský, Mladá Boleslav (40)
Tomáš Grigar, Teplice (39)
Milan Petržela, Slovácko (39)
Jan Jeřábek, Pardubice (38)
Václav Procházka, Zlín (38)

Odvety EP. Start FL: Teplice-Plzeň, HK-Slavia, Sparta-Liberec. Finále ME žen. Superpoháry: Liverpool-City, Lipsko-Bayern

Zdroj: transfermarkt.com