Neymar bere 100 tisíc eur denně, ale vydrží v PSG až do roku 2027?

Neymar bere 100 tisíc eur denně, ale vydrží v PSG až do roku 2027?

Brazilský útočník Neymar se nechal slyšet, že by chtěl v kádru Paris Saint-Germain vydržet do roku 2027. Reálně k tomu však ale vůbec nemusí dojít. Do kdy má někdejší forvard Barcelony smlouvu a kolik v hlavním městě Francie bere? I na tyto otázky hledal odpovědi goal.com.  

Neymar se na titulní stránky novin dostal v roce 2017, kdy za 222 milionů eur přestoupil z Barcelony do Paříže. Někdejší opora Santosu v katalánské metropoli podávala po boku Lionela Messiho a Luise Suáreze výborné výkony a pokračuje v nich i ve Francii. To, co si od něj ale vedení i fanoušci slibovali, se nedostavilo. Tedy vítězství v Lize mistrů. Triumfy na ligové scéně se totiž tak nějak vzhledem ke konkurenci považují za samozřejmost. I proto se již několikrát v minulosti mluvilo o jeho možném odchodu.

Když v létě 2021 podepsal v Parku princů nový kontrakt, zajistil si tak 36 milionů eur za sezonu, měsíčně to jsou 3 miliony, tedy 700 tisíc eur týdně a 100 tisíc denně. To je solidní sumička.

Ani tak ale není nejlépe placeným hráčem. Na záda se totiž dívá Kylianu Mbappému.

„V Paříži jsem moc šťastný a jsem rád, že si toto dobrodružství mohu prodloužit. Jsem hrdý, že jsem součástí takového klubu, a že mám možnost pracovat s tak skvělými hráči,“ cituje tehdejší Neymarovu reakci po podpisu smlouvy goal.com.

Ta mu platí do roku 2025, ale jak víme, to nemusí nic znamenat. V létě 2022 se o jeho služby zajímala řada elitních evropských klubů včetně Chelsea nebo Juventusu, Brazilec však nakonec kabinu Les Parisiens neopustil. Naopak. Ve smlouvě má klauzoli, na jejímž základě si může angažmá v PSG prodloužit až do roku 2027. Že by tomu tak mohlo být naznačuje fakt, že přistoupil i na snížení platu.

Jeho cíl zůstává stejný. Dovést klub k vytouženému triumfu v Lize mistrů.