Jak by mohla vypadat jedenáctka Brazílie v roce 2020?

Jak by mohla vypadat jedenáctka Brazílie v roce 2020?

Brazilský reprezentační výběr patří na každém mezinárodním turnaji k horkým favoritům na celkový úspěch. Nepředpokládá se, že by se tento trend změnil i v nejbližší budoucnosti, jen některé tváře budou muset nahradit nové. Podívejme se, jak by mohl vypadat národní tým „kanárků“ v roce 2020.

3) Obrana


Tři tyče by měl na starost talentovaný brankář Ederson, který již od roku 2008 sbírá zkušenosti v Portugalsku. Na levém kraji obrany by pak operoval Fabinho, který od roku 2015 patří k oporám Monaka. Předtím své štěstí zkoušel i na hostování v Realu Madrid, ale štěstí mu nepřálo. Ve středu defenzivy by mohlo být možné spatřit duo Marquinhos – Rodrigo Caio. Zatímco první již jméno v Evropě má, ten druhý zatím na svou šanci čeká. Pravá strana by pak byla svěřena Alexu Sandrovi, který by již patřil ke služebně nejstarším členům kádru.

[break]

2) Záloha


Záložní řada by byla vyváženě složena z hladového mládí a zkušenosti. Již na OH v Brazílii přesvědčil o svém talentu Thiago Maia, který obléká dres Santosu. Nikdo nepochybuje o tom, že by se v létě mohl vydat na své první angažmá do Evropy a jeho výkonnost bude ještě gradovat. V Realu Madrid již nyní kouč Zinedine Zidane vsází na Casemira, který v té době bude v nejlepších letech a měl by být mozkem celého týmu.

[break]

1) Útok


Z pravé strany by mohl ohrožovat branku soupeře Lucas Moura, jehož sláva právě stoupá ve francouzské Ligue 1. Talentované křídlo má již dostatek zkušeností i v seniorském výběru Brazílie a v roce 2020 by měl patřit ke klíčovým tvářím, které budou zkušenostmi kočírovat mladší krajany. Z druhé strany by pak mohl operovat Neymar, který je přirozeným vůdcem. Díky svému střeleckému apetitu a schopnostem by měl mít na své paži kapitánskou pásku. Mezi těmito dvěma hráči by zářil Philippe Coutihno, který momentálně září v Liverpoolu a touží po něm většina klubů v Evropě. Na hrot by pak byl postaven Gabriel Jesus, který je velkým objevem a želízkem v ohni Manchesteru City.