Praha a pět dalších měst. Kdo bude pořádat finále EKL v roce 2023?

Praha a pět dalších měst. Kdo bude pořádat finále EKL v roce 2023?
OBSAHUJE OHLASY

Česko, Izrael, Kypr, Řecko, Severní Irsko a Slovensko. Tyto země se utkají o pořadatelství finále Evropské konferenční ligy v roce 2013. Pokud by uspěla česká metropole, zápas by se odehrál v Edenu.

Věřím, že navážeme na úspěšná pořadatelství Superpoháru UEFA 2013 a mistrovství Evropy do 21 let v roce 2015. Vytvoříme tým, který připraví nabídku. Na základě těchto zkušeností věříme, že máme velkou šanci uspět. Uděláme všechno pro to, aby se finálové utkání hrálo v Praze v Edenu,“ uvedl na tiskové konferenci generální sekretář FAČR Michal Valtr, jehož slova citovalo ČTK.

V UEFA máme ještě jeden důležitý rozměr, a tím je Praha a naše česká pohostinnost. Ať už to byl Superpohár UEFA nebo finále mistrovství Evropy do 21 let, tak jsme se toho zhostili na výbornou, co se týká organizace. Praha má navíc co nabídnout, a to po všech stránkách, které fotbal doprovází. Je to naše výhoda,“ navázal předseda FAČR Petr Fousek.

Avizovali jsme, že chceme posílit naši pozici na FIFA a UEFA. To, že já a generální sekretář jsme ve dvou komisích, které jsou v UEFA považovány za jedny z nejsilnějších, považujeme za diplomatický úspěch,“ dodal Fousek.

Zdroj: ČTK, ceskenoviny.cz