Charitativní činnost se Mabilovi vyplatila. Sparťan byl vyhlášen mladým Australanem roku 2023

Charitativní činnost se Mabilovi vyplatila. Sparťan byl vyhlášen mladým Australanem roku 2023

Křídelník Sparty Awer Mabil se dočkal ve své domovině velké pocty. Sedmadvacetiletý fotbalista byl totiž vyhlášen mladým Australanem roku 2023, který se uděluje osobnostem, které ještě nepřekročily třicet let věku.

Stalo se tak zejména kvůli činnosti v charitativní organizaci "Od bosých nohou k botám", kterou založil se svým starším bratrem a pomohla mu také skutečnost, že Austrálii pomohl na nedávno proběhlý světový šampionát v Kataru úspěšně proměněnou rozhodující penaltou v baráži proti Peru.

Protože se čerstvý svěřenec Briana Priskeho nemohl zúčastnit slavnostního předávání, ocenění od australského premiéra Anthonyho Albaneseho převzala jeho rodina.

"Cítím se hrdě, ale zároveň samozřejmě velmi pokorně, protože moje rodina mi dala tuhle příležitost být sám sebou, také pomáhat dalším lidem a možnost využít své postavení fotbalisty k tomu, abych rozšířil nějaké poselství a pomáhal lidem," pronesl webem sparta.cz citovaný expres, který by měl v české nejvyšší soutěži debutovat již v sobotu na půdě Sigmy Olomouc.

"Pro mě je nesmírně důležité být soustředěný, mentálně i fyzicky připravený na tenhle zápas, protože se naše liga vrací a my máme jeden cíl a to je přinést domů titul, takže se za ním musíme hnát. Jsme opravdu hodně motivovaní, v mužstvu to cítím. Jsem motivovaný k tomu pomoci nám vyhrát," zakončila čerstvá akvizice třetího týmu tabulky.

Vydra, Mabil a ti další. Tohle jsou největší ligové úlovky na zimním trhu s hráči!