Kádr Baníku se mění, nejstarší hráč kádru Fleišman však zůstává na značkách i pro sezonu 2023/2024

Kádr Baníku se mění, nejstarší hráč kádru Fleišman však zůstává na značkách i pro sezonu 2023/2024

Baník Ostrava bude od léta jiný, než tomu bylo v uplynulé sezoně 2022/2023. Ve Slezsku už u toho nebudou Jan Laštůvka, Nemanja Kuzmanovič, Srdjan Plavšič a možná ani Cadu, Muhamed Tijani a Filip Kaloč.

NEDÁVNO SI PLÁCL S MIKLOŠKEM, ALE PO EURU MŮŽE Z BAZALŮ ZMIZET. O KALOČOVI ÚDAJNĚ UVAŽUJÍ V BESIKTASI

Na Bazalech se stále nepočítá ani s mladíkem Sebastianem Boháčem, který by mohl dát hostovat v Karviné. Pokud tedy o něj bude mít sportovní úsek MFK pořád zájem.

Jistotou je ovšem setrvání osmatřicetiletého krajního beka Jiřího Fleišmana, jenž se domluvil se sportovním ředitelem FCB Luďkem Mikloškem na prodloužení smlouvy, která mu dobíhá v červnu.

Podle nových podmínek by měl rodák z Mostu setrvat v ocelovém městě až do léta 2024, což znamená, že na ostravské půdě oslaví v průběhu podzimu i své devětatřicáté narozeniny.

Někdejší zadák Liberce i Mladé Boleslavi je součástí Baníku od úvodu roku 2018, čili pět a půl roku. V uplynulém soutěžním ročníku zasáhl do 31 zápasů s bilancí tří branek a pro Pavla Hapala je evidentně stále důležitý.

Po odchodu Laštůvka se z něj navíc stává nejstarší člen souboru, jehož čekají v letní přestávce přípravné střety se Skalicí, Třincem, Farulem Contanta, Cracovií a Lechem Poznaň. 

Pardubice to s Nitou ještě pořád nevzdaly. Má od nás poměrně zajímavou nabídku, prozradil sportovní ředitel