Tři důvody, proč může Chorvatsko ovládnout EURO 2016

Tři důvody, proč může Chorvatsko ovládnout EURO 2016

Bývalý skvělý záložník Robert Prosinečki věří, že Chorvatsko by mohlo na francouzském Euru 2016 zažít velký úspěch. „Myslím si, že současná generace je velice nadějná a talentovaná. Věřím, že svůj potenciál dokáže lépe prodat než naše generace. Budou potřebovat hodně štěstí,“řekl bývalý chorvatský reprezentant pro server Goal.com. Máte pocit, že přehání? Tady jsou tři největší esa chorvatského výběru, které vás přesvědčí o opaku.

Tři letní posily pro suverénní Juventus Turín

1) Luka Modrič


Zadarský rodák byl v roce 2007 vyhlášen nejlepším hráčem nejvyšší chorvatské soutěže. Od té doby jde jeho kariéra jen a jen do kopce. V roce 2008 přestoupil do anglického Tottenhamu, kde se stal nepostradatelným hráčem. Jeho skvělých výkonů v Premier League si všimlo vedení Realu Madrid a vysázelo na stůl pětatřicet milionů eur. Tím byl zpečetěn jeden z nejzajímavějších přestupů léta 2012. První sezonu se Modrič trochu hledal, ale netrvalo dlouho a stal se oporou Bílého baletu.

[break]

2) Ivan Rakitič


Narodil se ve Švýcarsku, reprezentuje ovšem Chorvatsko. Patří k nejdůležitějším hráčům reprezentace a s Modričem tvoří neskutečně silný střed zálohy. Před touto sezonou opustil po čtyřech letech Sevillu a zamířil do slavné Barcelony. Zde se stal poměrně rychle důležitým hráčem. Trenér Luis Enrique v něm vidí klíčového hráče a vidí v něm náhradu za Xaviho. Rakitič je ovšem mnohem produktivnějším hráčem. V poslední sezoně si připsal patnáct branek a sedmnáct asistencí. Slušný počin. V Barceloně zatím stihl odehrát dvacet pět ligových zápasů a v nich vstřelil čtyři branky.

[break]

3) Mario Mandžukič


Osmadvacetiletý kanonýr má zkušeností na rozdávání. Navíc je spolehlivým střelcem. V německé lize působil v Bayernu Mnichov a ve Wolfsburgu. Z bavorského velkoklubu ho vytlačil polský šutér Robert Lewandowski. Mandžukič nechtěl dělat náhradníka a tak zvolil možnost přestupu do Atlétika Madrid. Zde se upsal na čtyři roky a stál 22 milionů eur. Utracených peněz španělský klub jistě nelituje, jelikož Mandžukič je spolehlivým střelcem. V této sezoně dal již dvacet soutěžních gólů. Na Euru 2016 mu bude třicet let a měl by být na vrcholu sil. Dovede svými brankami Chorvatsko k velkému úspěchu?