Müller, Bale a další ikony, jimž patřila kvalifikace o Euro 2016

Müller, Bale a další ikony, jimž patřila kvalifikace o Euro 2016

Server uefa.com zveřejnil ideální jedenáctku tento týden ukončené kvalifikace o mistrovství Evropy ve Francii. Kdo všechno odborníky spadající pod Platiniho zaujal?

Vsaďte si na fotbal bez rizika prohry!

Nikdo z české reprezentace se do elitního výběru nevlezl. V bráně by byl Belgičan Courtois, v obraně jeho klubový spoluhráč ze Stamford Bridge Cahill a potenciální ofenzivní řadu utvořili střelecký rekordman Lewandowski, Bale a Müller.

Kdby se dotyčná jedenáctka srovnala s tou, kterou sestavil prestižní portál goal.com, mnoho borců by se v ní neopakovalo. Pozici však potvrdili například Sigurdsson, Lewandowski, Bale či Müller, kteří nechyběli v obou sestavách.

Kupříkladu středopolař Neapole Marek Hamšík se portálu goal.com mezi jedenáct vyvolených vlezl, ovšem podle Evropské fotbalové federace by byl pouze náhradníkem.

Ideální sestava podle UEFA:


Courtois (Belgie) - Darmian (Itálie), A. Williams (Wales), G. Cahill (Anglie), Rat (Rumunsko) - G. Sigurdsson (Island), S. Davis (Severní Irsko), Alaba (Rakousko) - Müller (Něměcko), Lewandowski (Polsko), Bale (Wales).

Ideální sestava podle serveru goal.com:


Hart (Anglie) - Chiriches (Rumunsko), J. Boateng (Německo), Schär (Švýcarsko) - Bale (Wales), G. Sigurdsson (Island), Hamšík (Slovensko), E. Hazard (Belgie) - Müller (Německo), Ibrahimovič (Švédsko), Lewandowski (Polsko).

Hazard a spol. poprvé v historii do čela světového žebříčku