Schick se zranil na tréninku Bayeru a s jistotou nezasáhne do závěru kvalifikace o Euro 2024

Schick se zranil na tréninku Bayeru a s jistotou nezasáhne do závěru kvalifikace o Euro 2024

Smůla se lepí sedmadvacetiletému českému legionáři na paty. Sotva se Patrik Schick vrátil do herního procesu a za Bayer posbíral první minuty, přichází další zranění, které jej má vyřadit ze hry až na tři týdny. Komplikace především pro národní výběr, který čeká závěr kvalifikace o Euro 2024 v Německu.

Minulý čtvrtek slavil Schick comeback po dlouhé vynucené pauze a první minuty si připsal v Evropské lize proti Karabachu. Vysoká výhra 5:1 se ale nezrodila jeho zásluhou a na hrací plochu se dostal až za rozhodnutého stavu. O víkendu si připsal pouhou minutu také proti Freiburgu, ale velká konkurence v kádru aktuálního lídra Bundesligy predikovala složitý návrat do základní sestavy.

Nyní přichází další zranění, které situaci ještě více komplikuje.  Klub ve středu oznámil, že český útočník utrpěl zranění při tréninku před pohárovým utkáním DFB Pokalu proti Sandhausenu. Schick si přivodil drobné svalové zranění v levém lýtku.

OKYSLIČENÍ ZÁLOŽNÍ ŘADY BARCELONY NEMUSÍ BÝT NÁKLADNÉ, ALE KATALÁNCI ČELÍ KONKURENCI ZE SAN SIRA

Tuto diagnózu ve čtvrtek potvrdilo vyšetření a magnetická rezonance. Další absence byla stanovena na tři týdny, což dává vyhlídku na návrat na venkovní zápas Leverkusenu proti Werderu Brémy 25. listopadu.

Informaci potvrdil německý deník Kicker. Mnohem větší komplikace je to ale pro český národní tým, který věřil, že mu Schick pomůže v závěru kvalifikace o Euro 2024 proti Polsku a Moldavsku.