Posledním semifinalistou se stali Bohemians 1905

Posledním semifinalistou se stali Bohemians 1905

[b]Aktualizováno v 19:05[/b] Bohemians 1905 postupují po remíze 2:2 do semifinále Fortuna Víkendu šampionů. Mezi nejlepšími čtyřmi týmy tak doplní pražskou Spartu, liberecký Slovan a Mladou Boleslav.

Skupina A


Fotbalisté Sparty Praha a Mladé Boleslavi jsou prvními semifinalisty halového turnaje Fortuna Víkend šampionů. Rozhodly o tom dnešní zápasy ve skupině A, v níž nakonec rozhodovala minitabulka tří týmů se šesti body, na kterou doplatil Slovan Bratislava. Až na čtvrtém místě skončila Viktoria Žižkov, která nezvládla roli obhájce trofeje a bude v neděli hrát jen o sedmé místo.

Vývoj skupiny byl velmi dramatický a může za to především Slovan Bratislava, který program turnaje nečekaně vyhecoval. Dokázal jasně porazit Spartu i Žižkov a měl nakročeno do bojů o vítězství, jenže pak nezvládl utkání s Mladou Boleslaví a k postupu mu chyběla jediná branka. Fanoušci slovenského podzimního mistra pozlobili zase domácí diváky svým konfliktem s kolegy z Mladé Boleslavi, a postavili si tak proti sobě celou halu.

Nepovedeně vstoupila do turnaje Sparta a po jasné prohře od Slovanu Bratislava se zdálo, že Letenští nebudou mít příliš naději ani v dalších zápasech. Jenže v nich naopak excelovali, po vysokých výhrách skupinu dokonce vyhráli a v neděli se střetnou v semifinále s druhým ze skupiny B.

Žižkov zklamal výsledkově i herně. Ještě po úvodní prohře od Mladé Boleslavi alespoň mohl živit naději, že se stejně jako před rokem vzpamatuje v dalších utkáních, ale nestalo se a vrcholem byl závěrečný debakl 1:8 od Sparty.

"Moc mě to mrzí, já ten turnaj hrozně prožívám. Loni jsem si pohár moc užíval, letos nám to holt nesedlo," litoval zklamaný útočník Petr Švancara, který se i přes špatnou hru mužstva snažil alespoň pobavit diváky, dokonce i žonglováním.

Výsledky skupiny A:
FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov 9:4 (4:4)
AC Sparta Praha - ŠK Slovan Bratislava 3:5 (2:1)
ŠK Slovan Bratislava - FK Viktoria Žižkov 7:4 (4:3)
AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 9:5 (7:1)
FK Mladá Boleslav - ŠK Slovan Bratislava 7:4 (5:1)
FK Viktoria Žižkov - AC Sparta Praha 1:8 (1:5)

Tabulka skupiny A

Skupina B


Severočeši se sice v prvním utkání skupiny B dvakrát dostali do vedení, ale klokani dokázali na obě jejich branky odpovědět a získali tak bod za remízu 2:2.

Na čtyři branky vstřelené v utkání Liberce s Bohemians navázal zápas Slavie s Austrií Vídeň, ve kterém padlo ještě o jednu branku méně. Úřadující český mistr je všechny poslal do sítě Austrie a připsal si tři body za výhru.

Austria Vídeň se ani ve druhém vystoupení na Fortuna Víkendu šampionů nedočkala výhry. Po prvním poločase sice ztrácela na Bohemians 1905 pouhou jednu branku, ale fotbalisté z Ďolíčku jim v druhém poločase utekli a vyhráli vysoko 8:3.

Ještě v devětadvacáté minutě hrál Slovan Liberec s pražskou Slavii nerozhodně 2:2. Dvakrát v utkání vedl, ale sešívaní jeho náskok pokaždé dotáhli. Na trefu Papouška ze třicáté minuty však již odpověď nenašli.

Fotbalisté Liberce postoupili do semifinále Fortuna Víkendu šampionů bez jediné porážky. Po výhře nad pražskou Slavií si poradili i s Austrií Vídeň, kterou po poločasovém vítězství 1:0 porazili 4:2.

Poslední místo v semifinále si pro sebe zajistili hráči Bohemians 1905. Klokani vedli nad pražskou Slavií v poločase 2:1. Tým z Edenu sice v druhé patnáctimunutovce srovnal stav utkání na 2:2, ale pro postup do semifinále potřeboval Bohemians porazit.

Výsledky skupiny B
FC Slovan Liberec - Bohemians 1905 2:2 (1:1)
SK Slavia Praha - Austria Vídeň 3:0 (1:0)
Bohemians 1905 - Austria Vídeň 8:3 (3:2)
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec 2:3 (1:1)
Austria Vídeň - FC Slovan Liberec 2:4 (0:1)
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha 2:2 (2:1)

Tabulku skupinu B najdete zde.

[ 10.1.2009 - eFotbal.cz/ČTK | Foto: ČTK ]