Napříč fotbalovou Evropou: 22.-28.09.2009

Napříč fotbalovou Evropou: 22.-28.09.2009

Raúl Gonzalez je novým rekordmanem v počtu startů za Real Madrid, aneb přehled nejdůležitějších událostí z fotbalové Evropy za uplynulý týden.

Úterý 22. září 2009

Trenér Interu Milán José Mourinho dostal od vedení italské ligy zákaz vstupu na lavičku svého týmu na jedno utkání za to, že se v duelu s Cagliari hádal s rozhodčím, navíc musí zaplatit pokutu 370 tisíc korun. *** Italský prvoligový klub Atalanta Bergamo vyměnil trenéra, když na místo hlavního kouče angažoval místo Angela Gregucciho bývalého trenéra Bari Antonia Conteho. *** Zkušený německý brankář Jens Lehmann navštívil tradiční německé slavnosti piva Oktoberfest, za což byl vedením Stuttgartu vyřazen na jedno utkání z kádru. *** Švýcarský rozhodčí Massimo Busacca dostal od Švýcarského fotbalového svazu trest zastavení činnosti na tři zápasy za to, že během duelu 1. kola tamního poháru vztyčil na fanoušky prostředník. *** Francie se hodlá ucházet o pořadatelství fotbalového EURA 2016. *** Útočník Samuel Eto´o stále požaduje od Barcelony dohodnutých 15% odstupného za přestup do Interu Milán. Jedná se přibližně o 3 miliony eur.

Středa 23. září 2009

Sparťanský brankář Lukáš Zich stráví zbytek sezóny na hostování ve Slovanu Liberec. *** Reprezentaci Thajska povede bývalý anglický reprezentant Bryan Robson. *** Útočník Fiorentiny Alberto Gilardino si za úder loktem do Jeremyho Toulalana v zápase s Olympiquem Lyon nezahraje dva zápasy Ligy mistrů. *** Španělský útočník Raúl Gonzalez nastoupil k rekordnímu 524. ligovému zápasu v dresu Realu Madrid a překonal dosavadní zápis legendárního obránce Manola Sanchise s 523 starty.

Čtvrtek 24. září 2009

Český útočník Michal Papadopulos zaznamenal ve středečním utkání 2. kola Nizozemského poháru tři branky a pomohl tak Heerenveenu k postupu přes třetiligový Putten. *** Brněnský útočník Zbyněk Pospěch bude až do 15. ledna hostovat v druholigové Opavě. *** V zahajovacím zápase mistrovství světa hráčů do 20 let porazil domácí Egypt, vedený českým trenérem Miroslavem Soukupem, Trinidad a Tobago 4:1. *** Real Madrid by rád posunul začátky svých zápasů, aby je mohlo sledovat více lidí z Číny.

Pátek 25. září 2009

Brankáře IFK Göteborg Kima Christensena usvědčily televizní kamery nevídaného prohřešku – dánský gólman totiž přišel na to, že obě tyče lze posunout blíže k sobě, aby se střelci soupeře hůře prosazovali. *** Na roční hostování s přestupovou opcí přichází do Liberce plzeňský útočník Tomáš Krbeček. *** Bývalý český reprezentant Tomáš Ujfaluši z Atlétika Madrid byl soudem odsouzen k pokutě 875 000 eur (asi 22 milionů korun) za porušení závazků vůči klubu FC Sevilla. Ujfaluši podle všeho porušil smlouvu o smlouvě budoucí a místo do Sevilly přestoupil do Atlétika. *** Do Dynama České Budějovice míří na hostování obránce Ronald Šiklić ze Slavie. *** Italský trenér Giovanni Trapattoni povede fotbalisty Irska také v kvalifikaci mistrovství Evropy v roce 2012. Podle agentury Reuters podepsal uznávaný kouč s irským svazem novou smlouvu. *** Kádr fotbalistů Brna rozšířil dvacetiletý defenzivní univerzální hráč Martin Sus, který se vrací po dvou letech z Nizozemska.

Sobota 26. září 2009

Český útočník Tomáš Jun pomohl v 9. kole rakouské ligy dvěma góly k vítězství Austrie Vídeň 3:1 na hřišti Mattersburgu, celkově již v sezóně vstřelil tři branky. *** Hamburk porazil v německé Bundeslize Bayern Mnichov 1:0 díky brance Mladena Petriće. *** Ve šlágru ruské ligy prohrál CSKA Moskva se Zenitem Petrohrad 0:2. *** Počítačový hacker přetvořil oficiální internetové stránky Schalke 04 do žluté a černé, tedy do barev hlavního rivala Borussie Dortmund. *** Kanonýr Diego Forlán, držitel Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce Evropy, podepsal s Atlétikem Madrid smlouvu až do roku 2013.

Neděle 27. září 2009

Jablonec se vrátil do čela české Gambrinus ligy poté, co vyhrál v Olomouci 1:0. *** Česká reprezentace do 20 let ve svém prvním vystoupení na mistrovství světa porazila Austrálii 2:1, když se o branky postarali Michael Rabušic a Tomáš Pekhart. *** Český obránce Martin Jiránek pomohl Spartaku Moskva jednou brankou k vítězství 5:0 nad Tomskem. *** Hráči Rosenborgu Trondheim získali s předstihem svůj jednadvacátý titul v norské lize, když v nedělním zápase 26. kola zdolali Molde 2:0.

Pondělí 28. září 2009

Podle deníku Bild se o slovenského útočníka druholigového Kaiserslauternu Erika Jendrišeka dlouhodobě zajímá bundesligový Kolín. *** Útočník Mahdí Mahdavíkíjá byl odsouzen k pokutě ve výši 75 000 eur (1,9 milionu korun) za to, že lhal o svém dopravním přestupku. Íránský fotbalista byl přistižen při překročení rychlosti na dálnici a tvrdil, že vůz řídil jeho přítel. *** V dohrávce české Gambrinus ligy remizovala Mladá Boleslav s Brnem 0:0.