Úctyhodný rekord Cristiana v El Clasicu. Co se mu povedlo v roce 2012?

Úctyhodný rekord Cristiana v El Clasicu. Co se mu povedlo v roce 2012?

Už v neděli 20:45 nás čeká největší fotbalový zápas na světě a druhá největší neolympijská sportovní událost hned po Super Bowlu. Real Madrid vyzve Barcelonu a uvidíme takzvané El Clasico. Nastoupí i Cristiano Ronaldo, jemuž se před šesti lety povedlo něco neobvyklého a mimořádného.

Nejlepším střelcem v historii El Clasica je ale Lionel Messi a ani jeho zítřejší klání nemine. Bude to tedy tradičně bitva dvou nejlepších hráčů na světě ale taky dvou posledních mistrů španělské La Ligy. O titulu je sice rozhodnuto, v takovýchto zápasech se ale nepodceňuje a Barcelona bude hrát o tři body stejně jako Real.

V roce 2012 vyhrál La Ligu Real Madrid a to i díky brance Cristiana Ronalda v jarním El Clasicu, která Realu zařídila výhru 2:1. V kalendářním roce 2012 vstřelila značka CR7 neuvěřitelných sedm branek v El Clasicu! Druhou a třetí se mu podařilo zaznamenat v sezóně 2012/13 na podzim, když Real remizoval s Barcou 2:2.

V sezóně 2011/12 se Real s Barcelonou setkal i v královském poháru a v prvním zápase skóroval Ronaldo jednou navzdory porážce 1:2 a celkově pátou branku v El Clasicu v tomto roce zaznamenal v odvetě, když Real Madrid s Barcelonou remizoval 2:2.

Kalendářní rok 2012 byl na El Clasica úrodný a další dvojzápas se odehrál v rámci španělského superpoháru, kde Real zvítězil kvůli pravidlu na vstřelené branky venku. CR7 skóroval v prohraném utkání 2:3 na Camp Nou a branku zaznamenal i doma při vítězství 2:1.

CR7 tak skóroval ve všech šesti zápasech proti Barceloně v roce 2012 a stal se jediným hráčem v historii fotbalu, který zaznamenal sedm branek v El Clasicu za jeden kalendářní rok. Portugalský křídelník celkově skóroval v El Clasicu za devět let v Realu Madrid sedmnáctkrát. Toto číslo se může zvýšit už v neděli!