Tři obránci, se kterými má trápící se Arsenal plány i v sezoně 2020/2021?

Tři obránci, se kterými má trápící se Arsenal plány i v sezoně 2020/2021?

Sportovní úsek aktuálně desátého týmu Premier League dal jistotu pokračování v sezoně 2020/2021 hned třem defenzivně laděným hráčům současného áčka, jemuž již zhruba půl roku velí španělský manažer Mikel Arteta.

Jedněmi milovaný a druhými nenáviděný brazilský bek David Luiz londýnský Emirates Stadium i přes celou řadu chyb neopustí, neboť se s vedením Kanonýrů dohodl na ročním pokračování spolupráce do června 2021.

Bývalý zadák Benfiky, Chelsea či Paris Saint-Germain, který je majetkem Arsenalu od loňského léta, si v sezoně Premier League připsal 26 startů a 2 branky. "David je pro nás opravdu důležitým hráčem, odehrál většinu zápasů a byl důležitou postavou. Dobře komunikuje na hřišti i mimo něj, pomáhá všem," vysvětlil dotyčný krok technický ředitel Gunners Edú.

Ve strukturách Arsenalu pak setrvá i šestadvacetiletý španělský bek Pablo Mari, jehož si v tomto ročníku zapůjčila londýnská značka z brazilského Flamenga. Bývalý hráč Bredy, Girony či La Coruni zůstane u týmu i přesto, že v Arsenalu nastupoval také za rezervu a za áčko v lize si připsal pouhých 114 odehraných minut.

V britské metropoli se navíc stále počítá i s osmadvacetiletým portugalským obráncem Cédricem Soaresem, který na současné adrese hostuje ze Southamptonu. Také někdejší fotbalista Sportingu Lisabon nebo Interu Milán zůstane i po létě a jeho krátkodobá půjčka se promění v přestup.

"Jsem moc rád, že tito hráči budou součástí našeho kádru také v další budoucnosti. Byli součástí dlouhodobého technického plánu manažera, do mužstva vnesli správné vyvážení," uzavřel funkcionář Edú.