TOP 5 nejlepších záložníku Premier League roku 2016

TOP 5 nejlepších záložníku Premier League roku 2016

Záložníci jsou z pohledu všech pozic pro tým nejdůležitějším článkem sestavy. Jsou tím pověstným motorem týmu, který udává tempo hry a tahá za nitky. Bez kvalitní zálohy se těžko vyhrává, a to platí dvojnásob pro Premier League. Kteří záložníci v tomto roce zazářili na anglických trávnících nejvíce?

Adam Lallana (Liverpool)


Prozatím jednoznačně největší Kloppův individuální majstrštyk. Adam Lallana se v Liverpoolu dlouho hledal, trápila ho zranění a nevýrazných výkonů včetně takřka nulové produktivity bylo přehršel na to, že přišel ze Southamptonu v létě 2014 za 25 milionů liber jako jedna z hlavní posil. Pod německým manažerem ale neskutečně pookřál a momentálně je pro Reds nepostradatelný. Skvělé výkony navíc podpírá vynikající produktivitou: v roce 2016 odehrál 28 ligových zápasů, v nichž vstřelil 11 gólů a dalších 12 pro své spoluhráče připravil.

[break]

Dimitri Payet (West Ham)


Rok 2016 je pro West Ham směsicí skvělých a horších momentů. Zejména však první polovina roku byla pro Hammers báječná a zcela výjimečná pak pro francouzskou posilu z Olympique Marseille. Payet ohromil celou Anglii svou skvostnou technikou nejen z přímých kopů. Každý zápas byl u všeho důležitého, a i když na startu této sezony se chvíli hledal, poslední zápasy ukazují, že se nejspíš jednalo o chvilkový výpadek. V tomto roce má zatím bilanci 10 gólů a 20 asistencí ve všech soutěžích.

[break]

Mesut Özil (Arsenal)


Na světě neběhá o moc šikovnějších playmakerů. Stejně šikovných možná, ale lepšího byste hledali těžko. Özil sice v tomto roce měl pár hluchých míst, ale ty jednoznačně převáží jeho neocenitelný vliv na hru Gunners. Dokonalý režisér hry si v roce 2016 připsal „jen“ 11 asistencí, ale to není až tak důležité, neboť kdo sleduje pravidelně svěřence Arsena Wengera, moc dobře ví, že nejčastěji to je právě německý záložník, co vymýšlí zajímavé a rozdílové přihrávky.

[break]

Kevin De Bruyne (Manchester City)


„Je jedním z nejlepších hráčů, které jsem kdy trénoval. Messi je v žebříčku úplně jinde, nikomu jinému do jeho sféry není vstup povolen, ale pod ním je Kevin, o tom není pochyb,“ vysekl Belgičanovi obrovskou poklonu v začátcích své kariéry u Citizens Josep Guardiola. A oprávněně. De Bruyne je pro hru Man City naprosto esenciálním prvkem, který ofenzivu zvedne o level výš. V tomto roce činí jeho čísla 11 gólů a 16 asistencí.

[break]

NGolo Kanté (Chelsea)


Bez Kantého by nebyla bájná pohádka o Leicesteru City. Žádný jiný hráč na Ostrovech nebyl v tomto roce pro svůj tým stěžejnější a efektivnější než právě francouzský reprezentant. Jeho důležitost podtrhuje letošní bída „lišek“ a naopak vzestup Chelsea, která aktuálně vede tabulku Premier League. Defenzivní záložník, pro kterého je kradení míče soupeřům denním chlebem, navíc solidní konstruktér hry směrem dopředu.