Nové červené dresy Anglie připomínají úspěšné MS 1966

Nové červené dresy Anglie připomínají úspěšné MS 1966

Po nových bílých dresech anglické reprezentace pro příští sezonu byly představeny také červené, které dávají vzpomenout na světový šampionát v roce 1966, který Angličané na domácí půdě vyhráli. Právě ve velmi podobném dresu tehdy zvedl nad hlavu pohár pro mistry světa Bobby Moore.

Nové dresy jsou celé červené a na rozdíl od bílé varianty mají límeček a dva knoflíky. Horní je bílý, spodní červený. Na prsou budou mít hráči zlatý znak Anglické fotbalové asociace a pod ním nápis 150 years a data 1863 a 2013 připomínající kulaté výročí FA, které letos slaví.

Nad znakem je také zlatá hvězdička připomínající světový primát právě z roku 1966. Na druhé straně je znak firmy Nike, která dresy vyrobila. Trenky jsou bílé a stulpny červené s jemným bílým lemem nahoře.

Zatímco v bílých dresech hráli Angličané prakticky od začátku existence své reprezentace, červené byly poprvé použity až v roce 1951. Nové jednoduché bílé dresy s černým límečkem nápadně připomínaly ty německé ze sedmdesátých let minulého století. Některým fanouškům se ale jednoduchý design líbil. U červené kombinace už ale pochyb není, připomíná totiž největší úspěch „Albionu“ v dějinách.