Noční můra Evertonu pokračuje. Překonají Karamelky svou sérii bez výhry z roku 1937?

Noční můra Evertonu pokračuje. Překonají Karamelky svou sérii bez výhry z roku 1937?

16. prosince Everton uspěl na půdě Burnley a zvládl čtvrtý zápas v řadě s čistým kontem. Od té chvíle ale na Toffees přišla obrovská krize. Z následujících sedmnácti duelů uhrály Karamelky jedinou výhru, konkrétně v FA Cupu proti Crystal Palace.

Před Vánoci měl Everton velmi slušnou formu. Ze čtyř zápasů uhrál dvanáct bodů, navíc ani jednou neinkasoval. Jenže od té chvíle je vše jinak.

Z třinácti následujících duelů vytěžil pouhopouhých sedm bodů. Jeden z nich vybojoval ve včerejším klání na půdě Newcastlu. Své čekání na branku ukončil Dominic Calvert-Lewin, skóroval po dvaadvaceti duelech.

Přesto si Karamelky v uvozovkách vylepšily svůj rekord Premier League, neboť třináct zápasů bez vítězství v řadě za sebou mezi elitou ještě nezažily. Sezonu 1994/95 zahájily sérii dvanácti duelů bez triumfu.

Až v listopadu triumfovaly nad West Hamem, přesto se hned týden poté poroučel manažer Mike Walker. Delší sérii bez tří bodů zažil Everton už jen v roce 1937, kdy mezi březnem a září neuspěli ve čtrnácti po sobě jdoucích duelech.

I tento rekord mohou Toffees v brzké době překonat. Za tři dny ale půjdou do utkání 32. kola jako favorité, neboť v domácím prostředí vyzvou Burnley. Následně zajíždí na půdu Chelsea a po klání s Nottinghamem je na programu Merseyside derby.