Čtyřlístek možných posil pro Spartu v létě 2015?

Čtyřlístek možných posil pro Spartu v létě 2015?

Protože se Václav Kadlec vrátí v létě do Eintrachtu Frankfurt a odchod se může v případě neuplatnění opce týkat také zapůjčeného Jakuba Řezníčka, sparťanská aktivita v nejbližším přestupovém okně se přímo nabízí a nepochybně k ní dojde. Kterým jménům by za jistých okolností mohla v ročníku 2015/2016 tleskat Generali aréna a jaké tváře by i podle dřívějšího zájmu mohly navléci rudý dres?

Pomůže Spartě k mistrovskému titulu Ivan Horník?

Ještě donedávna se zdálo, že se do Prahy velmi rychle vrátí také Josef Hušbauer, jenž hostuje v Cagliari. S návratem Zdeňka Zemana, který zopakoval, že bude po dostatečné adaptaci posilou, by se to však mohlo změnit. Nepochybně vše ovlivní i skutečnost, zda se bude celek z jihu Apeninského poloostrova poroučet do Serie B, nebo nikoliv.

Zcela vyloučen nemusí být ani návrat Martina Zemana. Tomu sice na Spartě končí v červnu smlouva, ovšem kdyby ho Zdeněk Ščasný moc chtěl, třeba by se domluvili. Sám v Příbrami hostující záložník ještě nad Letnou definitivní hůl nezlomil. Byť je jasné, že by raději preferoval zahraničí...

Franci Litsingi

Reprezentant Konga je oblíbencem nového letenského trenéra Zdeňka Ščasného, jenž ho ostatně do Synot ligy přivedl z maďarské nejvyšší soutěže. Ofenzivně laděnému hráči by měla na Stínadlech končit smlouva a jeho bývalý kouč ze severu Čech by mohl při jeho rozhodování o budoucnosti sehrát velmi důležitou roli. "Minimálně polovina mančaftu se bude stěhovat na Spartu," vtipkoval Štěpán Vachoušek poté, co se dozvěděl o trenérské rošádě v Generali aréně. Jeho slova je potřeba brát s nadhledem, ale bylo překvapení, kdyby se nejslavnější český celek v nejbližším přestupovém období o někoho z Teplic nepokusil...

[break]
Jan Kopic

Krajní záložník Jan Kopic je v aktuálním souboru Jaroslava Šilhavého velmi důležitým hráčem, o kterého měla Sparta eminentní zájem již v zimě. Tehdy se však obě strany rozešly na přestupové sumě, jež se pražskému klubu zdála až příliš nadsazená. Sám bývalý mládežnický reprezentant by se Letné kvůli dalšímu kariérnímu posunu a výzvám nebránil, což ostatně v nejednom rozhovoru přiznal a i po pohárovém vyřazení Sparty mluvil o obhájci titulu s respektem, jako by si to u příštího zaměstnavatele nechtěl do budoucna rozházet. Kartami však podle všeho zamíchá účast Baumitu v evropských pohárech a je možné, že se na severu Čech bude spíše posilovat, než oslabovat.

[break]
Josef Šural

Exbrněnský štírek byl se Spartou spojován v zimní přestávce. Bylo to v době, kdy ještě nejlépe postavený pražský klub tabulky neměl jistého reprezentanta Václava Kadlece. Ačkoliv je jeho Slovan Liberec v útlumu, jeho 9 branek v jednadvaceti startech není špatná vizitka. Svěřenec Davida Vavrušky však zatím nepředvádí konstantní výkony a nikdy bůhvíjak nevynikal ani střelecky. O tom, že by v případě libereckého sestupu do Fotbalové národní ligy stadion U Nisy opustil, by se určitě distutovat dalo. Je však otázkou, zdali je to fotbalista pro Spartu, která touží po hráčích evropského střihu.

[break]
David Pavelka

Šuralův o rok mladší spoluhráč David Pavelka je sparťanský odchovancem. Na rozdíl od svého kamaráda Pavla Kadeřábka však na Letné nikdy žádnou výraznou stopu neudělal a dávat o sobě začal vědět až během hostování ve Slovácku. Když Sparta chtěla Lukáše Váchu, Pavelka se stal spolu s kolegou Frýdkem součástí transakce a putoval do Liberce, kde se mu dařilo jak v lize, tak na evropském poli. Ačkoliv toho v aktuálním ročníku kvůli zranění příliš neodehrál, letenský tým o o jeho zpětné nákupu uvažoval. Protože je stále mladý a perspektivní, může se k němu kdykoliv vrátit. Proti jeho příchodu hraje to, že je záloha Sparty v současnosti nabitá reprezentačními jmény.

Nechci v létě sedět znovu na rybách, tvrdí Ščasný. Co asistent?